27.6.2017. 11:03
17
Mladić koji je preminuo u Zenici: Prilikom hapšenja ujeo policajca za uho
U organiziaciji ljubitelja elektronske muzike "Promo tim SG" Zenica na prvi dan Bajrama na izletištu Smetovi kod Zenice održan je tehno parti, koji se završio tragično.

Prema informacijama koje su se jučer mogle pročitati u medijima preminuo je mladić po imenu Đorđe Lazarevski koji je od ranije bio poznat policiji. Lazarevski je prije tragičnog ishoda bio inicijator incidenta, tačnije on se prekjučer oko 6:45 sati popeo na vozilo Hitne pomoći koje se nalazilo na Smetovima i počeo ga demolirati i oštećivati.

Kako je za Avaz Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, policijski službenici koji su bili na licu mjesta su odmah intervenisali kako bi pokušali smiriti Lazarevskog.

"Prilikom intervencije i hapšenja mladića, došlo je do opiranja  i tom prilikom Lazarevski je ujeo jednog službenika za uho. On se i u policijskoj marici ponašao agresivno, a u vozilu mu je pozlilo, nakon čega se onesvjestio i umro. Policajci su pozvali Hitnu pomoć, ali dežurni ljekar je mogao samo konstatirati smrt", izjavila je Ahmić.

Prema riječima Naile Muratović, portparola Tužilaštva ZDK, poduzimaju sve potrebne mjere na rasvjetljavanju događaja.

"Tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti obavljena obdukcija po nalogu tužioca, nakon čega bi trebao biti poznat uzrok smrti, ali pretpostavlja se da je muškarcu pozlilo zbog predoziranja drogom", izjavila je Muratović za Avaz.

Đorđe Lazarevski imao je podebeo policijski dosije kako ističu iz policije. Ranije je privođen zbog pljački, tuča, ali i napada nožem.

Lazarevski je 2012. godine privođen zbog učestvovanja u napadu na turske državljane. Godinu kasnije je privođen zbog razbojništava u akciji "Maska" koju je tada provela sarajevska policija.

Kako je za Avaz izjavio jedan od posjetilaca partija, ništa nije moglo naslutiti da će se ovaj događaj završiti tragično.

"U jednom trenutku je nastao je totalni muk i  tišina, mada nismo primjetili ništa čudno. parti je do tog trenutka uredno trajao, nakon čega su došle brojne policijske ekipe. Nije nam bilo jasno šta se dešava", izjavio  je posjetilac partija koji je želio ostati anoniman.

Važno je reći da ovo nije prvi ovakav slučaj, u decembru prošle godine na partiju u jednom tuzlanskom klubu umro je Mario Jazić iz Zenice. Smrt u ovom slučaju nastupila je uslijed utjecaja određenog lijeka i narkotičkih sredstava na centralni nervni sistem. 


Novinar: Admir Oručević

17
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.