21.9.2017. 12:00
0
"Donosimo odluke u djeliću sekunde. Nakon prve naše greške odmah nas pljuju, ali psovke nam na jedno uho uđu, a na drugo izađu"
Biti sportski sudija nije nimalo lako. Uglavnom su to najomrženiji likovi na terenu.

Rijetki su oni koji su uspjeli da tokom jedne nogometne, košarkaške ili rukometne utakmice zarade poštovanje ekipa na terenu i navijača na tribinama.

Koliko je to stresan posao saznali smo od naših sagovornika Denijala Jamakovića i Maida Katanića.

Iako ima samo 18 godina Denijal posjeduje značajno iskustvo kao nogometni sudija, dok Maid već 10 godina obavlja funkciju rukometnog sudije u bh. rukometnoj Premijer ligi.

Kako se nose sa pritiskom s tribina i od strane igrača, kako reaguju na psovke, otkrili su u razgovoru za Source portal.

Razgovor možete pogledati u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.