12.12.2017. 11:19
0
Godina 2009. - najveća sudijska krađa u nogometnoj historiji, četiri kao suza čista penala: UEFA, ovo je je*ena sramota! Je*ena sramota
Jučer su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka te nas očekuju pravi spektakli. Osam vrlo dobrih dvoboja očekuje nas sredinom drugog mjeseca iduće godine u osmini finala Lige prvaka. Najviše zanimanja privući će susreti između Real Madrida i PSG-a, Chelseaja i Barcelone te Juventusa i Tottenhama.

Real Madrid igrat će protiv PSG-a, dok će engleski prvak Chelsea igrati protiv katalonskog velikana Barcelone.

Malo koje ekipe su u posljednjih dvadesetak godina Lige prvaka ponudile takvu dramu u međusobnim susretima kao što su to nekoliko puta činili Chelsea i Barcelona.

Godine 2009. Chelsea i Barca našli su se u nokaut fazi, tačnije polufinalu ovog takmičenja. Hiddinkova ekipa preživjela je opsadu svojeg gola u prvoj utakmici. Čech je radio čuda na golu i Englezi su se izvukli s nulom pred revanš u Londonu.

Druga utakmica je priča za sebe, najveća je sudijska krađa u novijoj nogometnoj historiji. Pravdao se kasnije sudija Tom Henning Ovrebo da nije namjerno zakinuo Chelsea za četiri kao suza čista penala i još dva jako sumnjiva, ali mišljenje cijelog svijeta jest da je Barca jednostavno morala proći. 

Utakmica se završila rezultatom 1:1, a šut kojim je Iniesta izjednačio u 90. minuti bio je jedini udarac katalonske ekipe u okvir gola na cijeloj utakmici.

"UEFA, ovo je jebena sramota! Jebena sramota!"
urlao je Drogba u kameru dok su igrači Barce slavili prolazak u finale u kojem će pobijediti Manchester United.





Engleski velikan izbacio je Katalonce iz Lige prvaka 2012. godine, no Conte nije želio puno o tome pričati.
 
"To je prošlost, sadašnjost je sadašnjost i to je sve normalno, rekao je Conte"

Može li Lionel Messi napokon zabiti pogodak u susretu protiv Chelsea.

Messi je do sada osam puta igrao protiv londonskih ‘Bluesa’ i nije postigao niti jedan pogodak. U tih osam susreta Argentinac je prema protivničkom golu uputio 29 udaraca, ali ni jedan od njih nije završio u mreži. To je njegov najgori učinak u karijeri protiv jednog kluba.

Povezana slika

S druge strane, navijači engleskog prvaka smatraju da je bivši igrač Liverpoola i Real Madrida Xabi Alonso namjestio žrijeb. Naime, na snimci se vidi da je prije nego što je na monitoru osvanulo ime Barcelone vrtio samo jednu kuglicu kako bi izgledalo da ih miješa što je bilo dovoljno za optužbe na njegov račun.

Slikovni rezultat za xabi alonso

Ipak, sudar Real Madrida i Paris Saint-Germaina privući će sigurno najveću pažnju svjetske nogometne javnosti. Susret dva bogataša i dva kluba koja ne skrivaju najviše ambicije u Ligi prvaka.

Mislim da je ovo dobar žrijeb. Vjerujem kako se možemo takmičiti s Real Madridom”, bila je prva reakcija Unaija Emeryja.

“Da biste postigli veliki rezultat u Ligi prvaka, morate pobjeđivati najbolje ekipe. Osmina finala je kao svaka druga faza i možemo odmah igrati protiv najjačih. Morat ćemo pokazati naš karakter, taktičke mogućnosti i talent. Talent je jako važan", izjavio je samouvjereni Emery.

Kuglice su na žrijebu spojile Manchester City i Basel.

"Moramo respektovati Basel i moramo biti izrazito oprezni. Ako želimo dalje moramo biti spremni dati svoj maksimum. Mislim da smo kroz grupnu fazu takmičenja pokazali karakter koji je potreban za velika djela u Ligi prvaka", rekao je Txiki Begiristain Cityjev direktor nogometnih operacija.

Direktor Rome Francesco Totti bio je sretan jer su izbjegli najteže protivnike.

"Što idete dalje u takmičenju to protivnici postaju sve teži. Imamo tri mjeseca da se spremimo, ali trenutno smo fokusirani na nacionalno prvenstvo, a u februaru ćemo razmišljati o ove dvije izrazito bitne utakmice", izjavio je Totti.


Besiktasu je žrijeb podario Bayern.

"Teško je reći je li neka ekipa dobar ili loš izbor. Bayern je snažna ekipa, ali ni mi nismo za baciti i iskreno veselim se dvoboju koji će biti veliki izazov za obje ekipe", riječi su direktora turskog kluba Fikretu Ormana.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 13., 14., 20. i 21. februara, a ravanš susreti se igraju  6., 7., 13. i 14. marta. Naslov prvaka Evrope posljednje dvije sezone osvojio je Real Madrid, a finale je ove godine u Kijevu 26. maja.

PAROVI OSMINE FINALA:

Juventus (Ita) – Tottenham (Eng)

Basel (Švi) – Manchester City (Eng)

Porto (Por) – Liverpool (Eng)

Sevilla (Špa) – Manchester United (Eng)

Real Madrid (Špa) – PSG (Fra)

Šahtar (Ukr) – Roma (Ita)

Chelsea (Eng) – Barcelona (Špa)

Bayern München (Njem) – Beşiktaş (Tur)


Novinar: Admir Oručević


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.