23.2.2018. 13:28
4
Biščević: 'Karcinomi' koji se moraju rješavati što prije da ne bi upali u 'živo blato'
Vikend pred nama donosi 20. kolo Premijer lige BiH. Proteklog vikenda vodeći dvojac Željezničar i Zrinjski ostvarili su pobjede, te je tako nastavljena neizvjesna trka za šampionsku titulu.

Ono što je svakako privuklo veliku pažnju je utakmica koja je odigrana između Zrinjskog i GOŠK-a, na kojoj su dosuđena dva sporna jedanesterca za mostarski klub, uz pomoć kojih su Plemići došli do bitnih bodova u borbi za vrh tabele.

Nekoliko dana nakon ovog meča na sjednici Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine glavni sudija ovog meča Emir Spahalić je suspendovan.

Na današnjoj press konferenciji trener Zrinjskog Blaž Slišković osvrnuo se na utakmicu protiv GOŠK-a.

Trener Mostaraca kazao je kako ga je zasmetala neobjektivnost novinara koji su odmah, kako je rekao, požurili pisati o poklonjenim jedanaestercima za njegovu ekipu, a nitko nije spomenuo igranje rukom protivničkog nogometaša kod prvog gola.

"Vi (novinari) napišete izvještaj odmah nakon utakmice, ne pogledate je li bio ili nije bio penal. Smeta me to što nitko nije spomenuo igranje rukom Goškovog igrača kod prvog gola. Ja sam za to da se piše objektivno. Zrinjski nije odigrao ni deset posto onoga što može, Zrinjskom je donekle poklonjen drugi jedanaesterac, kod prvog se ne slažem da je poklonjen, jer je bio očigledan ", ustvrdio je Slišković, prenosi Fena.

 

Slikovni rezultat za blaž slišković
Slišković: Drugi jedanesterac očigledan

U izjavi za Source portal nekadašnji kapiten Željezničara Bulend Biščević iznio je i svoje viđenje meča u Mostaru.

"To je jedna ružna strana bh. fudbala , koju su ovaj put uvidjeli organi koji su za to zaduženi i donijeli svoje odluke. To su  'karcinomi' koje Nogometni savez kao krovna organizacija mora rješavati što prije, da ne bi upali u 'živo blato'. Sve one koji urušavaju kvalitet fudbala u našoj zemlji kojeg i onako mnogi 'pljuju' treba drastično kažnjavati da se više nikad takvi pojedinci ne pojavljuju na bh. terenima. Nadam se da je ovo bio posljednji primjer i da će samo viteška borba donijeti novog prvaka", kaže Biščević.


Sa mrtve tačke nismo se pomakli ni kada je riječ o fašizmu i nacionalizmu na tribinama. On je posebno bio izražen u susretu u Širokom Brijegu, između domaćina i FK Sarajevo.


"Najveću odgovornost snose klubovi na čijim stadionima se to dešava, a onda opet dolazimo do Saveza, jer ako postoje pravila i normativi, svi ih se moraju prodržavati. Za svako kršenje tih pravila postoje kazne i sankcije. Moraju se početi implementirati takve stvari, a ne da se nakon mjesec, dva,  smanjuju kazne i onda sve po starom. Bilo ko da je u pitanju, moj Željo ili neki drugi klub", izjavio je za Source portal Bulend Biščević.


Novinar: Admir Oručević




4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.