13.6.2018. 17:58
0
Hrabri Sarajlija Mahir Mujić trči za Dalal: Ne razmišljam od 200 kilometara koje ću pretrčati, već o novcu koji namjeravam skupiti za liječenje malene Dalal
Mahir Mujić iz Sarajeva trčat će 200 kilometara od Sarajeva do Banje Luke i ove kilometre prodaje da bi tim sredstvima pomogao u liječenju Dalal Omerović iz Bihaća. Mahir je na ovu trku planirao krenuti 4. jula iz Sarajeva da bi 7. jula došao u Banju Luku na veliki protestni skup za Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Kako je izjavio za naš portal, na trku se prvenstveno odlučio kada je vidio kako je Petar Blažić, književnik, maratonac i humanitarac nedavno prepješačio od Banja  Luke do Sarajeva, te na taj način pružio podršku porodicama nastradalih Dženana Memića i Davida Dragičevića.

"Zapitao se zašto ja ne bih vratio na isti način Banjalučanima. Zašto da ne učvrstimo taj most ljubavi koji je prvi sagradio gospodin Petar Blažić", priča Mujić.


Svaki dan namjerava pretrčati oko 50 kilometara, a cilj mu je prikupiti najmanje 10.000 KM prodajom tih 200 kilometara. Cijena 100 metara je pet, a kilometra 50 KM.

Dalal Omerović, je djevojčica kojoj je sa nepunih 13 mjeseci dijagnosticirana AKUTNA MIJELOBLASTIČNA LEUKEMIJA TIP-M5, ovo je jedan od najtežih oblika.  Sama dijagnoza 17.10.2017 je postavljena u Kliničkog centru u Zagrebu nakon čega je roditeljima saopćeno da je liječenje jako skupo i da ga oni sebi nažalost ne mogu priuštiti.  Do sada na samo liječenje potrošeno oko 160 000€, a predračun za transplantaciju i traženje donora je 270 000€ što je roditelje dovelo do toga da apel se ponovno pokrene jer za uplatu Klinici nedostaje 110 000€.



Dalal Omerović


Mujić je naveo da je napravio račun samo za ovu priliku i da će služiti samo za ovu svrhu. Uplate iz BiH moguće je izvršiti na ime Mahir (Ismet) Mujić, broj računa je 1613000060524175 otvoren u ''Raiffeisen banci'', a svrha je ''Za Dalal''. Za uplate iz inozemstva broj je BA391613000060524175, SWIFT: RZBABA2S ''Raiffeisen banka''.

"Već imam zacrtanu rutu kojom ću trčati. Ne razmišljam od 200 kilometara koje ću pretrčati, već o novcu koji namjeravam skupiti za liječenje malene  Dalal. Svaki dan ćutransparentno i objavljivati na svom FB profilu koliko se novca tog dana skupilo", govori Mahir i dodaje kako se danas prvi dan ove humanitarne akcije koju je osmislio skupilo već oko 1000 KM.

 
Fotografija korisnika/ce Mujić Mahir.


"Bilo bi lijepo da se skupi i 15.000 KM", iskren je Mahir.

 

Fotografija korisnika/ce Mujić Mahir.
Mujić će svaki dan objavljivati transparentno na svom FB profilu koliko se novca skupilo


Podrška za porodicu Dženana Memića


Kako nam je rekao, Mujić je dugogodišnji prijatelj porodice Dženana Memića i na svojim trkama uvijek nosi znak ''Pravda za Dženana''.

"Dženanovog oca Muriza dobro poznajem, njegov slučaj pratim od prvog dana. Dženana sam također poznavao. Iako se možda nekad ne pridodaje toliko pažnje ovom slučaju u Federaciji što se tiče javnosti, situacija je ipak mnogo bolja kada pogledamo neke druge slučajeve o kojima se šuti i ne govori i koji čekaju svoje rješenje", izjavio je za Source portal hrabri Sarajlija Mahir Mujić.


Novinar: Admir Oručević



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.