24.1.2019. 14:15
1
"Dodik dobro zna šta se dešavalo '92. godine kada je Sarajevo bilo opkoljeno stotinama dugih cijevi, zna i kako je Krajišnik '95. kukao i molio Amerikance na CNN-u da zaustave ARBiH"
Republika Srpska mora biti preimenovana, zbog paradoksalnosti u nazivu, pogotovo zbog toga što Ustav kaže da su svi narodi na teritorije cijele BiH ravnopravni, izjavio je za naš portal akademik Suad Kurtćehajić povodom inicijative Stranke demokratske akcije (SDA) za promjenu naziva entiteta Republika Srpska.

"Ne možete biti presuđeni za genocid - i da vam tvorevina postoji. Zamislite da danas u Njemačkoj imate dio koji se zove Nacistička Njemačka, ili NDH u Hrvatskoj. Naziv entiteta Republika Srpska se mora preimenovati", izjavio je Kurtćehajić.

Smatra da je Internacionalni sud pravde donio presudu o odgovornosti Republike Srpske za genocid u Srebrenici. 


Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.