20.3.2019. 10:28
0
"Kada je Karadžić stigao u FK Sarajevo, nama igračima je bio smiješan. U klubu je predstavljen kao čovjek koji piše dječije pjesme"
Konačna presuda, prema najavi Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT), ratnom zločincu Radovanu Karadžiću bit će izrečena u Den Haagu u 14 sati.

Danas će Karadžić čuti presudu za najteže ratne zločine počinjene na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Karadžićev put od pjesnika i psihologa do tvorca i vrhovnog gospodara RS-a obilježen je najtežim ratnim zločinima.

Prije svoje političke karijere Karadžić je jedno vrijeme obavljao funkciju sportskog psihologa u FK Sarajevo. Zanimljivo je da je u tom periodu kada je stigao u klub sa Koševa, jedan od najboljih igrača bordo tima bio Predrag Pašić.

U izjavi za naš portal popularni Paja kaže da je u to vrijeme igračima bilo smješno da persona poput Karadžića objašnjava fudbalerima kako da pobjede svog protivnika na terenu. Niko ga u klubu nije shvatao za ozbiljno, pogotovo jer je funkcija sportskog psihologa bila novitet u modernom fudbalu.

Danas uoči presude, na ratnog zločinca Radovana Karadžića, čovjeka koji je odgovoran za najteže ratne zločine na ovim prostorima, gleda poptuno drugačije...

Cijeli razgovor za Predragom Pašićem poslušajete u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.