27.3.2019. 10:40
2
"Znam šta vam pričam, jer i sam sam se borio i živio sam na taj način. Toliko budete umorni da nemate vremena za ženu i za dijete, vapite za svakom minutom sna"
Pretorian MMA Sarajevo je najuspješniji klub u BiH koji se bavi ovim sportom.

U toku svog višegodišnjeg postojanja klub je iznjedrio nekoliko profesionalnih MMA boraca, što s obzirom na mala ulaganja, nopostojanje saveza u našoj zemlji, predstavlja veliki uspjeh.

Klub je osnovan 2008. godine, a njegov pokretač bio je Edin Zrno profesionalni trener borilačkih vještina.

Edin Zrno danas živi i radi u Švicarskoj, a ulogu glavnog trenera preuzeo je Ermin Hodžić.

MMA je naziv za borilački sport u kome se koriste različite borilačke tehnike. Zbog svoje različitosti postao je veoma zanimljiv ljubiteljima borilačkih sportova u cijelom svijetu. Prema nekim statističkim podacima, u svijetu trenutno više ljudi prati ovaj sport od recimo boksa, koji je prije desetak godina bio nedodirljiv kada je riječ o popularnosti.

BiH kao i u svemu, pa tako i ovom sportu zaostaje za ostatkom svijeta.

Naša ekipa posjetila je jedan trening Pretorian MMA kluba. U video prilogu pogledajte kako je to izgledalo.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.