8.4.2019. 13:41
12
Detalji napada migranta na Ilidži: Držao je kuhinjski nož u jednoj ruci, kosa mu je bila kao u indijanca, bio je kao neki lik iz horor filmova
Novosarajevski vijećnik Srđan Srdić bio je očevidac tučnjave u Maloj aleji na Ilidži. Prema njegovim riječima lijepo subotnje poslijepodne u pretvorilo se u scenario kao iz najgorih horor filmova.

Srdić nam je detaljno opisao nemile scene koje su u subotu uznemirile prisutne građane u Maloj aleji.

"Sjedio sam sa nekoliko prijatelja u jednoj bašti. U jednom trenutku ugledali smo izbezumljenog čovjeka koji trči između stolica okolnih kafića. Shvatili smo da bježi od nekog. Njegovo trčanje na prvu je izgledalo je kao da skija veleslalom. Iza njega se pojavio drogirani migrant, koji je u jednoj ruci držao veliki kuhinjski nož. Nismo mogli vjerovati šta se dešava. Vidjelo se da taj mladić nije pri sebi, bio je drogiran, kosa mu je bila kao u indijanca, izgledao je kao lik iz horor filmova. Nismo znali kako da reagujemo. Čovjek koji je bježao sakrio se u kladionici, iz koje je izašao zaštitar i još nekoliko ljudi. Migrant je nožem krenuo na njih. U prvi mah uspjeli su ga savladati, da bi se on nekako uspio izvući, nakon čega je počeo napadati slučajne prolaznike koji su se zadesili u blizini. Tom prilikom jedna djevojka je pala, i prema mojim saznanjima pokidala je sve ligamente na nozi", rekao nam je Srdić.

Prema njegovim riječima, ko zna šta bi se dalje izdešavalo da jedan od momaka koji je prišao napadaču nije poznavalac borilačkih vještina.

"Na kraju mu je prišao jedan momak sportske građe, napravio mu par zahvata i uspio ga savladati i razoružati. Policija je došla nakon deset minuta", rekao nam je Srdić.

Ovo nije prvi napad migranata na građane Sarajeva. U posljednje vrijeme napadi su učestali u sarajevskom naselju Grbavica i Kovačići.

"Sve nam ovo govori da nismo više sigurni našem gradu. Dešava se i ogroman broj provala u stanove i podrume, a prema svemu sudeći, radi se o dobro organiziranoj ekipi lopova”, izjavio je Srdić za Source.

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.