20.6.2019. 11:31
12
"I ja ću početi da se bavim 'komercijalom'. Želim krenuti koracima Jale i Bube Corellija"
U današnje vrijeme vode se mnoge polemike da li je muzika izgubila svoj smisao, da li ima stav, odnosno nosi li sa sobom neku poruku ili se sve svodi na komercijalu?!

Ovo se posebno odnosi na hip-hop. Činjenica je da repere koji su ostali 'vjerodostojni' ovom pozivu možemo nabrojati na prste jedne ruke. Novac i prestiž kao i svugdje, odigrali su svoju ulogu.

Mladi koji tek počinju i imaju interes i talenat za ovom vrstom muzike, nakon što uvide kako muzički svijet funkcioniše, biraju liniju manjeg otpora, tačnije prilagođavaju se većini.

Jedan od njih je i Ajdin Kihić, talenotvani reper iz Sarajeva, sa kojim smo smo razgovarali o ovoj temi. Otkrio nam je kako bi volio krenuti koracima regionalnih zvijezda Jale i Bube Corellija.

Cijeli razogovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.