1.7.2019. 17:04
2
"Ne 'plivam' u parama, ali za ove kazne mogu skupiti, mada ih neću platiti! I dalje ću im ostavljati svoje smeće..."
Edo Mesihović sinoć je zajedno sa još desetak aktivista ponovno odložio smeće ispred vrata Vijećnice Grada Mostara. U prisustvu novinara, ali i policajaca Mesihović je ponovno dobio prekršajni nalog nakon što je odložio otpad ispred vrata Vijećnice.

Kao što se ranije pisalo, policija je prošle sedmice privela Edu Mesihovića jer je svako jutro u znak protesta ostavljao kesu sa smećem ispred Gradske vijećnice u Mostaru.

Podsjetimo, mještani okolnih naselja 10. juna blokirali su odlagalište, zahtijevajući da se istraži što je sve proteklih godina deponirano na J.P. Deponija, na lokaciji Uborak te da se ova deponija izmjesti i hitno pristupi rješavanju tog ekološkog problema.

Inače, za vrijeme blokade, kako doznajemo, na gradskim ulicama u nekoliko dana se nakupilo oko 1500 tona smeća te su građani iz prosvjeda počeli odlagati smeće ispred Vijećnice grada Mostara, prenosi Bljesak.

Telefonski smo razgovarali sa Edom Mesihovićem. U video prilogu poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir Oručević)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.