4.12.2019. 13:31
1
Dječaka bilo stid ući u džamiju jer je imao poderanu čarapu: Kako bi ohrabrio dječaka, sjajni ef. Hrustanović uradio nevjerovatnu stvar
Topla ljudska priča dolazi iz Srebrenice. Ahmed ef. Hrustanović, mladi imam u Srebrenici, pokazao je kako se postupa s djecom.

Naime, jedan dječak izbjegavao je ući u džamiju jer je imao poderanu čarapu.

Imam Hrustanović to je primijetio i kako bi ohrabrio dječaka da uđe u džamiju  i on je poderao svoju. Tu fotografiju objavio je na svom Facebooku..

Danas je jednog dječaka bilo stid da uđe u džamiju poderanih čarapa, pa je efendija morao svoje poderati. Stid je ne doći u džamiju - napisao je ef. Hrustanović uz fotografiju.

Kontaktirali smo ef. Hrustanovića koji nam je prepričao ovaj događaj. 

U razgovoru smo se dotakli i mekteba, tačnije njegovog značaja u odgoju djece u današnjem vremenu kada televizija, internet i društvene mreže čine svoje. 

Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.

(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.