10.12.2019. 11:00
0
"Razmišljam da sada svoje smeće nosim pred Policijsku upravu u Mostaru. Nisam platio kazne, čekam poziv sa suda"
Ne jenjavaju reakcije nakon policijske deblokade mostarske deponije Uborak. Iz MUP-a HNŽ-a kažu - sve je rađeno po zakonu.

S druge strane, udruženje koje vodi bitku za Uborak najavljuje pokretanje kaznenih prijava protiv odgovornih za policijsku intervenciju, prenosi Federalna televizija. 

Skupina građana u ponedjeljak se okupila na istom mjestu, a ulaz na deponiju osiguravala je policija. 

Na problem sa odlganjem smeća i nemarom gradskih vlasti u Mostaru, još prije pola godine ukazivao Edo Mesihović, koji je u znak protesta nekoliko puta odlagao smeće ispred Vijećnice grada Mostara. Za ove postupke dobio je nekoliko prekršajnih naloga.

Ponovo smo kontaktirali Mesihovića, koji nam je pojasnio kakva je trenutna situacija na deponiji Uborak.

Razgovor poslušajte u video prilogu.

(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.