27.12.2019. 14:47
0
Cijela Srbija je na nogama, Monika je i dalje u rukama monstruma: Kada sam ga uhapsio 2005. godine, rekao mi je: To je jače od mene, ne mogu tome da se oduprem!
Malčanski berberin prošle godine pred sudijom molio za novu šansu, a samo par mjeseci kasnije oteo je Moniku.

Neću više nikada ponoviti ono što sam učinio. Kunem vam se. Promijenio sam se, zaposlio sam se, oženio... Mediji su mi uništili život.

Ovim riječima se Ninoslav Jovanović, zvani "Malčanski berberin", osumnjičen da osmi dan u zatočeništvu drži 12-godišnju Moniku Karimanović, branio u Višem sudu u Beogradu kada mu se krajem prošle godine sudilo zbog proganjanja i uznemiravanja žena putem društvenih mreža.

Dok za Ninoslavom Jovanovićem i malom Monikom trenutno traga više od 300 policajaca, helikopterska jedinica, psi tragači, ali i veliki broj građana, nemoguće je ne prisjetiti se kako je "Malčanski berberin" na svom posljednjem suđenju moleći govorio o tome kako se promijenio i kako nikada više neće uraditi neko zlodjelo, prenosi Republika rs.

Prema informacijama srpskih medija Jovanović je proveo nekoliko dana skrivajući se kući Gorana Bogdanovića u knjaževačkom selu Orešac.

Bogdanović je otac žene koja je udata za rođenog brata Ninoslava Jovanovića i vlasnik je kuće u kojoj je Jovanović proveo bar jednu noć u kojoj je kako se pretpostavlja, djevojčicu ošišao, što je, inače, dio njegovog rituala seksualnog zlostavljanja.

Vlasnik kuće navodi za portal Telegraf.rs da je Jovanovića upoznao kad je prvi put izašao iz zatvora prije desetak i više godina.

- Nije mi se dopao, nisam strahovao za stariju kćerku, jer je ona punoljetna, ali znajući šta je radio, plašio sam se za svoju najmlađu djevojčicu, koja je tada imala desetak godina. Nisam dozvoljavao da njih dvoje ikad dođu u kontakt. Ponovo sam ga vidio prošle godine, kad je posljednji put izašao iz zatvora u njegovoj kući u Malči, gdje živi i moja kćerka. Ništa ga nisam pitao, a i šta da mi kaže - navodi Goran.

Najnovije vijesti kažu da je navodno otkrivena i zemunica u kojoj je Jovanović navodno boravio sa Monikom. 

Kako izgleda Zemunica možete pogledati OVDJE.

Nebojša Petković, penzionisani inspektor niške policije koji je 2005. godine rukovodio hapšenjem Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, ističe da je ovaj bjegunac opasan po svakoga.

Prisjećajući se svog susreta sa Jovanovićem nakon njegovog hapšenja, Petković kaže da je djelovao sasvim normalno, što je još jedan dokaz koliko je opasan.

- Skoro da čovjek ne bi mogao da pomisli da je sposoban da tako nešto uradi. Pričali smo dosta, ne bih o detaljima ali mi je u jednom trenutku rekao: "To je jače od mene, ne mogu tome da se oduprem" - kaže bivši inspektor, prenosi Kurir.

I dok se nastavlja potraga za djevojčicom Monikom, mediji u regionu bombarduju novim vijestima o ovom slučaju. Pedofil iz Malče je posljednju žrtvu napao 2005. godine, nakon čega je 12 godina bio i u zatvoru.

U našoj zemlji ne postoji registar pedofila na nivou BiH, ali ovaj zakon prošle godine usvojen je u Republici Srpskoj. Registar u RS  je nedostupan široj javnosti i u njemu su upisane osobe pravosnažno osuđene za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

O ovom slučaju i podofiliji kao sve učestalijoj pojavi u društvu razgovarali smo sa nuropsihijatrom Omerom Ćemalovićem.

Ćemalović smatra da u BiH trenutno postoje i gori slučajevi od ovog iz Malče.

Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.