28.1.2020. 12:28
0
Kako je nastala fotografija 'djece četnika' iz Srebrenice: Nazvao me otac djeteta koje je uradilo screenshot te fotografije i kaže mi, 'Znam ko su...'
U osnovnoj školi u Srebrenici danas je održana svečanost povodom krsne slave Svetog Save. Isti je slučaj i u ostalim školama u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Iz tog razloga, prema djeca Bošnjaka nisu prisustvovala pomenutoj 'svečanosti'.

Iz MIZ Srebrenica su istakli da njima ne smeta da se obilježava Dan škole, ali to treba da bude datum koji svima odgovara i koji je neutralan, a ne da se samo veže za srpski narod i srpske svece.

Na svom FB oglasio se i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković koji je naglasio je da pedagogici obrazovnom sistemu odgovaraju upravo takve generacije mladih četnika.

Durakovića smo telefonski kontaktirali, pa poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.