28.4.2020. 11:36
20
"Da sam htio napravit biznis, pravio bih ga ovdje u Sarajevu. Govorili su mi da ću samo motati kablove i da nikada neću postati poznat"
Fikret Hodžić, direktor kompanije "FH Srebrena malina" d.o.o., saopćio je da je ta kompanija, u vrlo spesifičnim i teškim tržišnim uslovima, uspjela nabaviti 100 respiratora iz Kine za potrebe zdravstvenog sistema Federacije Bosne i Hercegovine. Pritom se nije vodila motivom o profitu, ističe on.

U saopštenju koje je jučer prezentirao javnosti, Hodžić je rekao da je sve je urađeno u skladu s domaćim procedurama, tvrdi Hodžić, te su u smislu izdavanja potrebnih dokumenata, bile uključene nadležne institucije, vlade, strane ambasade, nadležne agencije nekoliko zemalja.

Da, naša kompanija „FH Srebrena malina“, u vrlo specifičnim i teškim tržišnim uslovima, uspjela je nabaviti 100 respiratora za potrebe zdravstvenog sistema Federacije Bosne i Hercegovine.  Najveći dio respiratora, njih 80, već je stigao u našu zemlju. O tome su izvještavali i brojni regionalni mediji.

Kao što je svima poznato, respiratori su trenutno najtraženija roba na svijetu pa i najveće i najbogatije države imaju probleme u njihovoj nabavci. Naše zadovoljstvo je tim veće jer smo, iskoristivši svoje relacije i poslovne odnose s partnerima iz Kine, ovom nabavkom uspjeli značajno osnažiti naš zdravstveni sistem.

Preuzeli smo odgovornost, svjesni da tako umirujemo vlastitu savjest i vraćamo dug zajednici, a da će biti onih koji će i u humanom poslu i gestu pronaći osnove za napade - naveo je Hodžić u saopćenju.

Oni koji se bave „prostim računicama“ već su nas proglasili milionerima. Neki drugi kažu da „živimo na kredit“. Istina je u sredini. Jako mnogo radimo, u kreditima smo, ali ostane dovoljno i za nas i naših deset radnika, za desetke kooperanata.

U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu - riječi su direktora kompanije "FH Srebrena malina" Fikreta Hodžića.


Računica

Kako prenosi Raport Spornu nabavku 100 respiratora preko kompanije TV voditelja Fikreta Hodžića „Srebrena malina“ potpisao je Fahrudin Solak, načelnik Federalnog stožera civilne zaštite, iznos od 10, 5 milijuna KM uplaćen je direktno s računa Civilne zaštite Federacije BiH, potvrđeno je za Raport. Ovim potezom Fahrudin Solak, uz pomoć premijera Federacije BiH Fadila Novalića, izbjegao je procedure koje nalaže Federalni stožer civilne zaštite, ali i pitanja koja bi mogla postaviti zapovjednica stožera i ministrica financija Jelka Miličević, prenosi Raport. Više o ovom tekstu možete pričitati OVDJE.

Naša ekipa je uradila jedan intervju sa Fikretom Hodžićem prije nešto više od godinu dana. 

Sa Fikretom smo tada razgovarali o poslovima kojima se bavi, a zanimalo nas je kako se nosi sa negativnim komentarima koji znaju stići na njegovu adresu.

Cijeli intervju pogledajte u priložemom videu.


Novinar: Admir Oručević

 
20
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.