7.8.2020. 12:59
2
Konaković najavio sprječavanje budućih scena iz filma 'Kum': Gradonačelnika birati po mjeri građana, a ne po mjeri iz snimka Asima Sarajlića
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini KS kazao je na današnjoj press konferenciji da „ovo što se sada dešava u Vladi KS tjera nas da ipak razmislimo o eventualnoj opciji u kojoj bismo ovu vlast smijenili što prije“.

„To nam otežava posao, imat ćemo dva paralelna procesa. Imat ćemo jedan proces u kojem kad podnesete zahtjev čekate mjesec dana sjednicu, Vlada se mora izjasniti, ono što SDA danas zna a mislim da nije znala prije sedam-osam mjeseci. Mi smo u svojim razgovorima već otvorili to poglavlje, u kojem ćemo ovih dana paralelno sa ovim procesom koji vodimo programa odabira kandidata i ljudima približavanje našeg koncepta, ipak morati otvoriti priču o rekonstrukciji Vlade KS.  

Ona postaje opasna po život. Ona je dosad bila brutalna bila je vrlo ružna. Pogledajte proces kako danas izgleda vlast, a pogledajte kako danas izgleda opozicija i pritom se to pokušava predstaviti kako mi ovdje imamo neke velike probleme a oni tamo nemaju“, kazao je Konaković. 

Na pitanje kako se može promijeniti izbor gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako ga birati direktno umjesto dosadašnjeg načina izbora većinom u gradskom vijeću, Konaković je kazao da je potrebno promijeniti zakon koji propisuje izbor gradonačelnika.

„To nije nadležnost lokalne zajednice, ali će inicijativa svakako krenuti. Jer u drugim gradovima gdje se gradonačelnik bira direktno ipak su građani ti koji spriječe te scene iz filma „Kum“ gdje dođe Asim Sarajlić sjedne sa Osmicom poredaju ruke, zavrnu, kupe, prepadnu. To je još jedan dodatni razlog zašto bi se ljudi u Sarajevu trebali natjecati i ponuditi svoje programe u četiri sarajevske općine i da dobijemo gradonačelnika po mjeri građana, a ne gradonačelnika po mjeri iz snimka Asima Sarajlića“, kazao je Konaković.  


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović
Text: Patria

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.