6.1.2021. 14:34
4
Ovo je Hrvat koji namjerava tužiti BiH: Ponašaju se prema meni kao da sam kriminalac koji je opljačkao banku, ko će vam poslije ovakvih stvari doći u BiH!
Josip Žuvela je hrvatski poduzetnik koji je kako nam je kazao u razgovoru u BiH investirao milione maraka.

Žuvela je vlasnik firme koja se bavi preradom ribe i nalazi se u Stocu. Uslijed pandemije koronavirusa njegovoj firmi bio je zabranjen rad, što mu je prouzrokovalo velike finansijske gubitke.

U protekloj godini kako nam je rekao bio je u gubitku 500.000 eura, a da stvar bude još gora, njegova firma nije dobila nikakav podsticaj od države, iako se radi o firmi koja je registrirana i djeluje kao pravni subjekt BiH.

Naglašava da je ovaj vid diskriminacije doživao isključivo zbog toga što je hrvatski državljanin.

Zbog novonastale situacije, Žuvela namjerava tužiti državu BiH Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Razgovor sa Josipom Žuvelom poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.