17.1.2021. 10:18
0
"Denis Stojnić ima informacije sa pravog mjesta. Malo je ispao neozbiljan kada se zaletio da će javno reći ime ubice, a na kraju ništa ne ispade od toga"
Krajem novembra (24.11.2020.) na Vrhovnom sudu FBiH održana je sjednica vijeća na kojoj je iznesena žalba na drugu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu Ljubi i Bekriji Seferoviću. Iako se odluka očekivala već do kraja 2020. godine to se nije dogodilo.

Zbog čega se toliko čeka na odluku Vrhovnog suda pitali smo Muriza Memića

"Nije ni meni jasno, jer sve te odluke predugo traju. Imali smo i nekoliko odlaganja. Federalno Tužilaštvo je kod sebe držalo predmet tri mjeseca, uvjeren sam da su to uradili samo kako bi prošlo vrijeme. Ko zna kad će biti donesena odluka. Njima je dobrodošla ova korona, koja traje godinu dana, dok oni traju 25 godina. Čim se ukaže prilika ja ću opet napraviti proteste, sada ne možemo to uraditi zbog pandemije koja vlada. Bliži se peta godišnjica i sve ovo predugo traje.

Ljubo i Bekrija Seforović iskazali su svoje nezadovoljstvo na okupljanju preed Vrhovnim sudom protekle godine. Memić kaže da je bio iznenađen njihovim postupcima.

"Nisam nikada bio sa njima u kontaktu, jer na to nemam pravo. Iznenađen jesam, ali se sjećam da je Ljubo i ranije u toku suđenja pred Kantonalnim sudom ustao i rekao da pozovu Alisu Mutap jer ona sve zna i da skriva istinu. Kasnije se ušutio, dobio sam saznanja da je ušutkan u pritvoru", priča Memić.

Prije nekoliko mjeseci MMA borac Desnis Stojnić izjavio je kako će javno otkriti ime ubice Dženan Memića. Murizu Memiću nije jasno zbog čega je Stojnić to uradio na taj način.

"Ako već ima neke informacije o tome ko je ubica, a vjerujem da ima, adresa na koju se trebao obratiti je Državno Tužilaštvo. Znam u kojim se krugovima on kreće i sa kojim ljudima kontaktira, tako da pretpostavljam da ima određena saznanja, samo je ponavljam, izabrao pogrešan način da to objavi. Vidimo da na kraju nije bilo ništa od toga, ispalo je sve malo neozbiljno sa njegove strane",  kazao je Memić.

Porodica Memić nije mogla organizirati ni protestna okupljanja zbog epidemioloških mjera. Ali večeras će se putem društvenih mreža obratiti Muriz Memić koji će govoriti o borbi proteklih pet godina, ali i pravosuđu koje je palo na ispitu pravde i morala u ovom slučaju. 


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.