18.2.2021. 11:38
6
Da li će četvorka postati trojka: Konaković otkrio napušta li NBL koaliciju
Prema pojedinim medijskim natpisima navodno već mjesecima načelnik Starog Grada Hadžibajrić nije zadovoljan odnosima ostalih partnera prvenstveno Naroda i pravde, Naše stranke i SDP BiH u koaliciji Četvorke. Hadžibajrićev NBL bio je dio Četvorke iako u Skupštini KS nema nijednog zastupnika. Fahrudin Pecikoza prešao je u SBB, a Amra Junuzović Kaljić prvo je bila samostalni zastupnik nakon izlaska iz NBL, a zatim se pridružila Narodu i pravdi.

S obzirom na ovu priču, moglo bi se zaključiti da bi NBL mogao napustiti navecednu koaliciju?

Ima li mjesta ovakvim špekulacijama pokušali smo provjeriti kod ELmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde., od kojeg smo zatražili komentar na ovu temu.

Da budem iskren, nemam takvu informaciju , prvi put to od vas čujem. Samo znam da je u toku proces spajanja NBL-a sa čini mi se ASDA i da će to biti jedan novi politički subjekt. Igrom slučaja se desila činjenica da je gospođa Amra Junuzović Kaljić, koja je do jučer bila članica NBL-a, prešla u Narod i pravdu. Tu zaista nije bilo riječi o bilo kakvom lobiranju. Bez obzira što NBL nema više zastupnike u Skupštini, mi smo na zadnjim sastancima kazali da bismo naravno i dalje tu političku opciju voljeli vidjeti, pa čak i formalno, u upravljačkim strukturama nekih kompanija, ukoliko budu delegirali dobre ljude za te pozicije. Ima li Ibrahim Hadžibajrić neke druge planove, nemam nikakvu informaciju, niti nas je on o tome lično obavještavao. Cijenimo što je NBL sa nama od početka, voljeli bismo da ostane sa nama u ovoj priči, mada kažem u politici je sve moguće", kazao je Konaković za Source.


Pokušali smo dobiti komentar i od načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića, ali do sada nije odgovarao na naše pozive.

(Admir Oručević)

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.