24.6.2021. 9:50
0
O njoj bruji Evropa, da li je nosila gaćice: Ko je italijanska voditeljica koja je na Euru pred kamerama ponovila kultnu scenu koju je izvela Sharon Stone?!
Italiju je poslije dugo vremena zatresla nogometna euforija, njihova reprezentacija na sjajan je način arhivirala grupu A na Europskom prvenstvu. Za dva dana u osmini finala snage će odmjeriti sa Austrijom.

Čak pet godina Italije nije bilo na velikim takmičenjima, nakon što su SP u Rusiji 2018. propustili šokantnim ispadanjem od Švedske u dodatnim kvalifikacijama.

U takvoj situaciji, gledateljima baš ništa ne može promaći, pa tako ni ono što je napravila Paola Ferrari, voditeljica RAI-ja. Ona je u jednoj emisiji prekrižila noge, repriziravši kultnu scenu iz filma Sirove strasti gdje je to isto napravila i Sharon Stone. Brojni ljubitelji nogometa koji su to vidjeli zapitali su se je li Paola nosila gaćice, na što im je ona otvoreno odgovorila:

"Sharon Stone nije nosila donji veš u toj sceni. Ja, s druge strane, više volim da čuvam zdravlje i vodim računa o higijeni", rekla je šezdesetogodišnja novinarka.






Gospođa Ferrari inače ima 60 godina i još od 1990-ih, kada je talijanska Serie A bila daleko najjača liga na svijetu, involvirana je u nogometna zbivanja na Apeninima. Italijanima je itekako poznata...

Ko je Paola Ferrari?

Paola je sportska novinarka koja je na televiziji je od davne 1977. godine, dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Prvi angažman na TV-u imala je davne 1977., a na italijanskoj javnoj televiziji radi od početka 1990-ih i vodi emisije poput "Sportske nedjelje" i "90. minute". Paola je vodila sportsku emisiju i na Europskog prvenstvu 2004., pratila je i analizirala utakmice Lige prvaka, ali i ostale brojne sportske emisije za što je nagrađena. Ferrari se bavi i izdavaštvom, a svojevremeno se i politički angažovala.

 

Paola Ferrari, fisico mozzafiato a 55 anni: tutte le foto

Italijanka se 2008. godine, kao članica italijanske desnice, kandidirala na općim izborima u izbornoj jedinici Lazio. Ferrari je rodom iz Milana, a od 1997. godine u braku je s biznismenom Marcom De Benedettijem s kojim ima dvoje djece, sina Alessandra i kći Virginiju. U 2014. godini uspješno je operisala karcinom lica. U više je navrata pričala o detaljima ove bolesti.

Provobitno se mislilo da se radi o beznačajnoj bubuljici, ali na kraju se ispostavilo da je riječ o tumoru kože koji joj je ostavio ožiljke po licu. 

Svestrana novinarka sudjelovala je 2006. i u prvom izdanju italijanske verzije 'Plesa sa zvijezdama', a 2013. godine imenovali su je počasnom članicom Centra kulturnih studija, kulturnog projekta aktivnog građanstva usmjerenog na integraciju. 

Kao odgovor na dugogodišnje glasine da je "ljubomorna" na druge sportske novinare, Ferrarijeva je za medije rekla: "Apsolutno nije tačno. Mislim da - da biste stekli poštovanje, morate pokazati da ste dobri. Mnogo smo se borili da raščistimo da i žene mogu imati ulogu u sportskim programima", kazala je Ferrari.


(Admir Oručević)


 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.