15.7.2021. 10:10
8
'Prva štikla Brača': 'Heroj ulice' ili nešto drugo, kako bi ste vi opisali Božu Vreću?
Poznati interpretator sevdaliki Božo Vrećo (37) često se javi pratiteljima na društvenim mrežama, a ovoga ih je puta počastio nizom fotografija na kojima pozira u zelenom topu i crnoj suknji.

Već tradiocionalno Vrećo svoje ljetne odmore provodi u Hrvatskoj, a objavama na društvenim mrežama često izaziva veliki broj komentara.

Iako mnogi sa oduševljenjem prate ono šta on radi, ima i onih koji takav način odjevanja i pojavljivanja u javnosti najstrožije osuđuju. Pa je tako Vrećo često meta uvredljivih komentara koje možemo pročitati na portalima, ali očigledno da to njemu najmanje smeta.

Tko zna, zna', 'Koja ljepota i elegancija', 'Heroj ulice', 'Diva', ' Torba i cipele su top' 'Ti si predivan' - samo su neki od komplimenata koje su mu pratitelji ostavili na njegovoj zadnjoj objavi na instagramu.

Pojdini mediji su ga nazvali  'Prvom štiklom Brača'.

Novinarima je u proteklim godinama bilo jako teško doći do Vrećine bilo kakve izjave. I naša redakcija je pokušavala nekoliko puta, ali nas je Božo, iz nepoznatih razloga ignorisao, ne odgovaravši na naše pozive i poruke koje smo mu slali.

Ipak, u nedavnom intervju za Story ispričao je kako su mu izolacija i mjere vezane uz korona virus teško pale.Međutim, nije ljenčario i tako je ovih godinu dana proveo spremajući nove pjesme i istražujući druge oblike umjetnosti.






"Proveo sam poprilično vremena na dalmatinskim otocima, prikupljajući građu za nove pripjeve i pjesme koje imaju poveznicu s melankoličnošću sevdaha, čežnjom dvoje koji izgaraju u razdvojenosti i vole se"– rekao je pjevač i priznao da Vis već smatra ‘drugim domom’.

Kako je rekao, nije ljenčario i tako je ovih godinu dana proveo spremajući nove pjesme i istražujući druge oblike umjetnosti.Uz to se brinuo i o majci Mili, kojoj je krajem prošle godine dijagnosticiran tumor. Često objavljuje fotografije s majkom na društvenim mrežama i opisuje kako provode vrijeme skupa. Ispričao je i kako mu je odrastanje uz majku koja je slušala sevdalinke bio jedan od razloga zašto se bavi tom vrstom glazbe.

- Uz alternativnu medicinu, puno ljubavi koju joj dajemo i koju od mene i sestre dobiva, ona je sretna žena i to je svaki dan čini jačom. To je žena hrabrost i iz nje isijava najveća inspiracija za sve što činim i jesam - rekao je Vrećo.


Teško odrastanje

Vrećo je odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao pet godina. Majka je slikarka i uvijek mu je pružala podršku da se bavi umjetnošću. Božo je slikao i prodavao svoja djela.

Odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini. Život ga tokom odrastanja nije mazio. U Sarajevu je počeo da nastupa u ugostiteljskom objektu „Velike daire“,  gde su nastupi bili  eksperiment i kako kaže dokaz da ako posjedujemo ljubav, talenat i vjeru u nešto to se onda i ostvari.

2013. godine je sa ansamblom Halka snimio album koji im je obezbijedio mnoga gostovanja i rasprodate koncerte po Bosni i Hercegovini.

Osim pjevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Nastupe započinje u elegantnim muškim odjelima, a zatim se presvlači u raskošnu haljinu i nosi veliki broj ogrlica. Na taj način može u potpunosti da se uživi i u muške i u ženske tekstove jer, ionako, smatra da su svi ljudi i jedno i drugo, ali to ne mogu da iskažu zbog porodice, posla, karijere i drugih okolnosti. Jedini je koji danas piše i unapređuje sevdalinke, a njegova djela su dio filmova, pozorišnih predstava i lako dolaze do srca ljudi.

"Moja glazba i umjetnost, moja dualnost i sloboda biti to što jesam su začepili usta mnogima. Moje je da stvaram i da sam svakim danom uspješniji i usmjereniji ka svojim ciljevima. Nemam ja vremena za gluposti i zle ljude. Okružio sam se dobrotom i ljubavlju i to je moj svijet u kome sam sretan. Ja sam se izborio za sve što sam dobio u životu, vrijedno, predano i s puno strpljenja i ljubavi", kazao je Božo Vrećo u intervju za VL.


(Admir Oručević)




8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.