25.8.2021. 10:03
1
Dragan Bjelogrlić na udaru medija u Srbiji: ''Bjelogrliću žao što je ubica Srba Jovan Divjak uhapšen'...'Laže kao pas'...
Javnost u Srbiji se ne smiruje nakon napada glumca Dragana Bjelogrlića na reditelja Predraga Antonijevića, zbog čega je priveden te mu je bio određen pritvor do 48 sati.

Bjelogrlić je jučer pušten da se brani sa slobode, što je izbacilo iz takta sve, kako ih je on nazvao 'režimske medije', koji su osuli paljbu po njemu nakon njegovog puštanja na slobodu.

Podsjetimo, Bjelogrliću je odlukom Osnovnog tužilaštva u Nišu ukinut je pritvor, nakon što je priznao krivicu, te mu je na taj način u nastavku omogućeno da se brani sa slobode.

Osim što će pred sudom morati dokazivati svoje stavove pa i razloge zbog kojih je napao reditelja Antonijevića, Bjelogrlić se trenutno součava sa napadima velikog broja medija u Srbiji.

Tako je srbijanski 'Alo' istakao da je glumac  Dragan Bjelogrlić 'mučki tukao' pesnicama u glavu reditelja Predraga Gagu Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador". Da bi u nastavku teksta pokušao iskopati još 'tajni iz prošlosti' Dragana Bjelogrlića, ali i njegovog kolege Sergeja Trifunovića, koji je jučer stao u njegovu odbranu, a koji je od strane ovog lista okarakterisan kao 'srbijanski autošovinista'.

Alo: 'Bjelogrliću žao što je ubica Srba Jovan Divjak uhapšen'

 - Da u cijeloj priči o izrazitim antisrpskim stavovima Dragana Bjelogrlića, ali i mnoštva drugih izdanaka FDU ima istine, svjedoče i događaji iz Sarajeva kada je, u društvu još jedne ikone autošovinizma i srbofobije Sergeja Trifunovića, napravio skandal pljunuvši na srpske žrtve rata u BiH. Dragan Bjelogrlić je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak koji je u to vrijeme bio uhapšen u Beču, zbog ubistva 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

- Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to riješiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras" - rekao je tada Bjelogrlić, prenio je jučer Alo.

Danas specijalno za naše čitaoce dodatak Alo! đače!


Nešto 'blaži prema Bjelogrčiću bio je list 'Informer'. Na ovom portalu glumac je slikovito opisan kao 'nasmijani nasilnik', koji nakon puštanja na slobodu 'laže ka pas'.



U izjavi za Kurir genezu sukoba objašnjava producent Maksa Ćatović.

Nisu nikad Bjela i Gaga bili bliski prijatelji. Sve je počelo kad je Antonijević bio član komisije Filmskog centra Srbije. Bjelin plan je bio da podjele 100.000 eura kad njegov film prođe na konkursu. On je to negirao. Vještaci su utvrdili da je mail poslat s njegovog računara, a cijeli slučaj je pred tužilaštvom i dalje, objašnjava Ćatović i dodaje da sve ovo baca ružno svjetlo na čitavu branšu.


Bjelogrlić: Reagovao sam na provokacije

U prvom obraćanju po izlasku zahvalio se ljudima iz tužilaštava i policajcima.

"Uvijek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužilaštvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ništa od onoga što su pisali režimski tabloidi", rekao je Bjelogrlić nakon puštanja na slobodu, prenio je Blic.

Dodao je da mu je žao što je "nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana".

"Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio", rekao je Bjelogrlić.


Novinar: Admir Oručević

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.