10.9.2021. 12:05
0
"Ideja o stvaranju 'srpskog sveta' se već izvodi. Kao Srbinu, da prostite, gadi mi se Dodikova retorika. A šta bi to Srbi iz BiH bili da su Srbiji"
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nije stao na ničiju stranu već je govorio o situaciji i opisao različite stavove", kazali su iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Da li je Komšić legalno izabran, da li je izgubio svoj politički kredibilitet, pitali smo političkog analitičara Žarka Papića, čovjeka koji iza sebe ima impresivnu diplomatsku karijeru.

Kako teorijski pojasniti izjavu Christiana Schmidta, šta je on u svojoj izjavi na konferenciji u Njemačkoj rekao, a da to javnosti u BiH već nije bilo poznato?!

Da li je ideja o stvaranju 'srpskog sveta' izvodiva? To je ideja koju u posljednje vrijeme najviše potencira Aleksandar Vulin.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.