13.10.2021. 16:48
1
Kako bi izgledali 'ratni sukobi' danas, može li Dodik protjerati SIPU iz RS-a: MUP RS-a je formirao žandarmeriju koja se kontinuirano naoružava, da li je to dovoljno, to samo Dodik zna!
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas povodom upada jedinica Rosu na sjever Kosova međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reaguju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prema pisanju srbijanskih medija trenutno u kasarni Raškoj, gdje bi trebao da se sastane sa predstavnicima Srba sa Kosova.

I dok je situacija na Kosovu dovedena do tačke usijanja, politički predstavnici u BiH propagiraju svoje stare politike, koje se zasnivaju na prijetnjama ratovima, ouržanim sukobima i odcjepjenjima.

Jučer je tako Dodik najavio na konferenciji za medije da će "protjerati Agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)" iz Republike Srpske.

“Nakon toga i u okviru tog programa, mi ćemo proglasiti nevažećim zakone o Sudu i Tužilaštvu na prostoru RS, odbacit ćemo i zabraniti njihove aktivnosti na ovom području. To ćemo raditi sa SIPA-om, sa Obavještajnom službom”, kazao je Dodik.

O tome koliko se ozbiljnim mogu shvatati prijetnje Milirada Dodika i kakvu politiku vode ostali politički akteri razgovarali smo sa Nedžadom Ahatovićem, stručnjakom sza sigurnost.

Pitali smo ga kolike su šanse da na Kosovu, pa i u BiH dođe do određenih vojnih intervencija?


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.