7.1.2022. 11:43
1
Srbi se sukobili zbog Đokovića u Melbournu, jasna poruka Novaku ispred hotela: Đoković može da odj*be!
Poslije odluke Granične policije u Melburnu da ne odobri vizu Novaku Đokoviću, najbolji teniser svijeta je iz izolacione sobe, pa potom i aerodromskog pritvora, bez ikakve imovine osim telefona poslat u karantinski hotel u Karltonu...

Federalna vlada je odlučila da mu poništi vizu, a onda je uslijedila žalba Novakovih advokata, koja će biti razmotrena tek u ponedjeljak. Bojazan je da bi srbijanski teniser mogao da bude deportovan i tako uskraćen za šansu da brani titulu na "Ozi openu" i domogne se rekordnog 21. grend slema u karijeri. Tračak nade pojavio se u riječima poznato australijskog advokata Džastina Kvila, koji pretpostavlja da će Đokoviću ipak biti omogućeno da se takmiči na prvom ovogodišnjeg grend slem turniru, prenose 24 sata.rs.

- Postoji dobra šansa da će Đoković igrati na Australijan openu. Pretpostavljam da će biti procjenjeno da je potrebno još vremena kako bi se sprovela kompletna istraga i donio konačan sud i da će mu dok se sve ne razriješi biti omogućeno da ostane u zemlji i takmiči se, a onda će advokati u narednim sedmicama i mjesecima raspravljati o svemu. Na kraju će čitav slučaj postati praktično nebitan, ali pretpostavljam da će to biti kompromisno rješenje, izjavio je Kvil, a prenosi Mozzartsport.


Burno u Melburnu

Danas su u međuvremenu, australijski novinari su uspjeli da dođu do Iranca Mehdija koji se nalazi istom hotelu, samo sprat ispod Novaka Đokovića.

- Razočaran sam, jer svi hoće da me pitaju nešto o Novaku, raspituju se o hotelu zbog njega, a niko ne pita za nas. Neki od nas su ovde zaključani mjesecima i godinama. Nikada nisam vidio ovoliko kamera i ovoliko pažnje. Nadam se da će Novak da nauči dosta o našoj situaciji i da će pričati o tome u javnosti - poručio je Mehdi.

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića istakao je da je ovo situacija oko Noleta podijelila svijet, napominjući da je jedino rješenje da se prvi reket svijeta vakciniše.

- Dugo ga znam, radili smo zajedno, bliski smo, njega posmatram kao člana porodice. U ovom trenutku je jasno da pravi veliku grešku, praktično sam sebe zaustavlja u pohodu na titulu najboljeg tenisera u historiji. Nisam mogao da razgovaram sa njim, ali moja poruka je da se vakciniše, mada ne vjerujem da će me poslušati. Ovde nije samo u pitanju Melburn. Ovo je nova stvarnost, živimo u drugačijem svijetu i teško je vidjeti da će moći da funkcioniše kao profesionalni teniser i obilazi svet, a da nije vakcinisan - poručio je Beker.

Povodom situacije oko Novaka Đokovića oglasila se i PTPA organizacija na čijem čelu je upravo srpski teniser.

Tim povodom oglasio se Vasek Pospišl, njegov zamjenik, napominjući da je svim srcem uz Novaka.

- Bez obzira na sve kontroverze u poslednjih 30 sati, Novak Đoković je moj prijatelj, moj kolega teniser, saosnivač PTPA . Želim njemu i svim pravoslavnim vjernicima sigurnost i dobro zdravlje za Božić. Ostani jak, moj brate - rekao je Pospišl.

Incident ispred hotela

Desio se incident ispred hotela u kojem se nalazi Novak Đoković. Srpski navijači koji su došli da podrže Noleta imali su manji sukob sa pristalicama migranata koji tražili da neko vodi računa i o njima.

Raširili su transparente na kojima traže humanije uslove za migrante.

Tako su na transparentima istakli poruke :"Izbjeglice su dobrodošle, Đoković nije" "Đoković može da odj*be, oslobodite izbjeglice" i "Da li ćete da zaboravite naše prijatelje kada Đoković ode svojim privatnim avionom?"


Oglasila se supruga Jelena


Jelene Đoković se oglasila i poslala poruku svima koji uz Novaka vode borbu običnog čoveka i političkih moćnika.

- Hvala vam dragi ljudi širom svijeta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumjevanje) za sve što se dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila - napisala je Jelena Đoković na društvenim mrežama.


(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.