2.2.2022. 11:35
12
"Nadam se da ćete ovako prenijeti moje riječi: RS je moja domovina! Ne vidim razlog što sarajevska čaršija reaguje na moje riječi o crkvenim zvonima i ezanima, to su fakti"
Poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Nešić obratio se jučer poslanicima i izrazio negodovanja zbog poziva koji je predsjedavajući NSRS Nedeljko Čubrilović uputio Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću

Ipak, zahvalio se Čoviću na dolasku, a tokom svog izlaganja upotrijebio je terminologiju koju su bh. mediji nazvali šovinističkom Tokom svog izlaganja je rekao:

- Bošnjačka politička elita želi cijelu BiH za sebe i oni to ne kriju. Žele poništiti historiju i iznova napisati. Ali svima je jasno da se hrišćansko zvono čulo mnogo prije minareta. Bošnjački narod jeste najbrojnii, ali nije najstariji”

Nakon ovih riječi, uslijedile su brojne rekacije javnosti.

Danas smo sa Nešićem govorili o svemu što se jučer izdešavalo tokom sjednice NSRS-a.

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.