25.3.2022. 10:00
6
"Politički magazin '60 minuta' sam prekinuo, jer sam dobio jedan uvjet. Od deset godina, četiri sam živio pod policijskom zaštitom"
Bivši urednik političkog magazina '60 minuta', a danas direktor JP Sarajevo Bakir Hadžiomerović, govorio je za naš portal.

Bio je ovo ekskluzivni razgovor sa novim direktorom JP Sarajevo, jer se nakon imenovanja na ovu poziciju, nije oglašavao u medijima.

Sa Hadžiomerovićem smo na početku razgovarali o stanju u koje je zatekao u JP Sarajevo, kada je prije nekoliko mjeseci stigao na čelo ovog javnog preduzeća.

Bilo je govora saradnji sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić. Mediji su nakon njegovog imenovanja pisali da je upravo Karić bila protiv njegovog dolaska na direktorsku poziciju. Hadžiomerović je ovom prilikom za naš portal, otkrio pravu istinu.

U opuštenom razgovoru, vratili smo se u neka prošla vremena, tačnije u period dok je vodio i uređivao politički magazin '60 minuta', tada sigurno, najgledaniju informativnu emisiju u BiH.

Upravo je Hadžiomerović sa svojim saradnicima tokom deset godina trajanja političkog magazina '60 minuta' otvoreno govorio o radu i djelovanju Milorada Dodika.

Otkrio je zbog čega je ovaj politički magazin nakon 10 godina prestao sa emitovanjem. 


Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.