19.4.2022. 13:25
0
Pogledajte kako je Konaković prstom vratio Harisa Vranića na mjesto: Prisutni su svjedočili žestokoj raspravi Okerića i Čelika
Dok traje sjednica, ispred zgrade KS, deveti dan zaredom protestuju zdravstveni radnici KS koji već 30 mjeseci očekuju potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora.

Tim povodom danas je za naš portal govorio predsjednik Sindikata zdravstva JU Dom zdravlja KS i član pregovaračkog timam Jasmin Avdović. Razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dok traje sjednica, ispred zgrade KS, deveti dan zaredom protestuju dravstveni radnici KS koji već 30 mjeseci očekuju potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora. Tim povodom danas je za naš portal govorio predsjednik Sindikata zdravstva JU Dom zdravlja KS i član pregovaračkog tima

Tokom današnje sjednice desila se jedna zanimljiva situacija kada je ministar zdravstva KS Haris Vranić  krenuo ka govornici.

Naime, u toku rasprave o dnevnom redu, kao jedna od tačaka trebala je biti i Prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava kao i osnovama i kriterijima, mjerilima za ugovaranje po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa zdravstvenim ustanovama sa područja KS. Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je predlagača, ministra Vranića pitao da li će obrazložiti zašto bi ova tačka trebala biti uvrštena u dnevni red.

Vranić je ustao i krenuo ka govornici. Ali onda je naišao na prst Elmedina Konakovića, predsjednika NiP-a. Naime, Konaković je Vraniću samo prstom pokazao "gdje mu je mjesto" i ovaj se poslušno, poput poslušnog dječaka (da ne koristimo neko drugo poređenje) vratio na svoje sjedište.




Zastupnik DF-a Mirza Čelik iskoristio obrazloženje pauze da govori o neuvrštenoj tački dnevnog reda koja se tiče rekonstrukcije tramvajske pruge.

a imam pravo da obrazlažem pauzu koliko želim, u poslovniku nije navedeno koliko obrazlažanje traje. Ja imam pravo da obrazlažem dok me ne izda snaga, a Vi predsjedavajući (Okerić) meni uskraćujete pravo da iskažem obrazloženje, a zastupnici nek slušaju rekao je Čelik.

Nakon toga se obratio predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NiP).

- Kolega Čelik, da li ste završili obrazloženje? Deset minuta obrazlažete pauzu - kaže Okerić.

Na to je odgovorio zastupnik Čelik:

- Neću ja još dugo, još 20-ak minuta. Podnosim ostavku do kraja maja ako je neistina bilo šta što sam ja rekao - kaže Čelik. Taj detalj pogledajte ovdje.



Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.