6.5.2022. 18:22
0
"Čović nikad nije bio slabiji. Oni i Milanović duvaju u jedra njihovom najvećem 'političkom neprijatelju' Željku Komšiću, čija je pobjeda izvjesna na narednim izborima"
Izvještaj Christiana Schmida Vijeću sigurnosti još jednom je uzburkao političku scenu u BiH, posebno u manjem bh. entitetu .

Visoki predstavnik za sprovedbu Mirovnog sporazuma o Bosni i Hercegovini Christian Schmidt upozorio je na ozbiljnu ugroženost mira u zemlji, u svom 60. izvješću koji je u utorak trebao predstaviti glavnom tajniku Ujedinjenih naroda.

Izvještaj koji će pred Vjećem sigurnosti biti razmatrama 11. maja visoki predstavnik ističe Neustavne aktivnosti vlasti Republike Srpske.

Dodik je, očekivano, nazvao izvještaj visokog predstavnika u kojem se on navodi kao glavni krivac za stanje u BiH, lažnim. Postavio je pitanje 'Zašto Schmidt u svom izvještaju ne spominje pune džamije?'

Danas smo o ovoj temi razgovarali sa političkim analitičarem Everom Kazazom, njegov komentar poslušajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.