12.5.2022. 15:10
0
Sarajevski konobar koji odjednom pretrči 63 kilometra: Od silnih kilometara nabile su mi se tetive, ali evo sedam dana nakon svega, spreman sam za jedan teniski meč
Sarajlija Mirnes Nuhanović prije nekoliko dana izveo je nevjerovatan poduhvat. Naime, on je uspio prtrčati 63 km dugu dionicu u Crnoj Gori, što je zabilježio na svom FB profilu.

Ovakve dionice viđamo u ultramaratonima i predstavljaju izazove koje nekada ne mogu ni najspremniji podnijeti.

Da stvar bude još složenija, Nuhanović je trčao po ne baš uobičajenom terenu, koji spaja dvije planine. Start mu je bio u centru Pljevlja u Crnoj Gori, a cilj u gradiću Žabljaku.




Nuhanović se inače bavi konobarskim poslom, a slobodno vrijeme koristi kako bi trenirao i pripremao se za utrke i maratone na kojima je redovni učesnik.

Ovim povodom, razgovarali smo sa njim ,a pred našom kamerom prenio je ovo nevjerovatno iskustvo.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.