29.7.2022. 12:36
2
Poturak o oblačenju u Skupštini KS: Hajde reci mi molim te gdje sam pogriješio?! I dalje mislim da prozirna haljina nije za Skupštinu KS
Pojavljivanje Aleksandre Nikolić, ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo (KS) u bijeloj prozirnoj haljini izazvalo je burne reakcije i verbalne sukobe između zastupnika.

Dževad Poturak, zastupnik u Skupštini KS, kazao da je Nikolić “jako neprimjereno obučena, k’o da je pošla na plažu” te da joj “fale samo krtola i paradajz da stavi pored sebe”, pokušavajući tako skrenuti pažnju kolegama kako bi svi trebali biti u skladu s mjestom i funkcijom koju obnašaju.

Njegov komentar ipak je dočekan “na nož” od strane koalicionih kolega koji ništa sporno nisu vidjeli u tome da u takvoj odjeći ministrica Nikolić govori o obrazovanju, udžbeničkoj politici i mladima, prenosi Index.ba.

Danas smo kontaktirali Dževada Poturka koji nam je rekao svoje mišljenje o svemu.

"Nisam ništa loše rekao, a kamoli pomislio. Hajde molim te, ti kao čovjek mi objasni gdje sam to pogriješio?! To što sam kolegici Nikolić skrenuo pažnju i rekao da nije primjereno obučena, da li je to moja jedina greška, pita se Poturak.

"Ipak, i dalje mislim da nisam ništa loše rekao, jer treba da postoje pravila i kodeksi po kojima ćemo se svi oblačiti u Skupštini i od njih niko ne treba da odstupa. Dočekali su moju izjavu na nož, i dalje mislim da prozirna haljina nije za Skupštinu KS", izjavio je Poturak za Source.


(Admir O.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.