13.10.2022. 18:10
3
Dževad Poturak napustio SBB i prije izbora molio ljude da ne glasaju za njega, a oni ipak jesu: Nije riječ o malom broju glasova, to znači da sam dobro radio svoj posao, narod je vjerovao meni
Opći izbori su iza nas. Dobili smo 'nove' ljude koji će, bar se nadamo, djelovati prije svega za interese naroda u BiH, bez obzira o kojem nivou vlasti je riječ.

Zanimljivo će biti u skupštinskim klupama KS, u kojima ćemo u narednom mandatu gledati i neka nova lica, umjesto svojih prethodnika, koji su voljom naroda ili svojom voljom, odlučili  svoje mjesto prepustiti drugima.

Jedan od takvih je naš nabolji K1 borac Dževad Poturak, koji je prije nekoliko mjeseci donio odluku, da stavi tačku na svoju političku karijeru, bar na neko vrijeme. Poturak je podsjetimo, prije početka izborne kampanje odlučio napustiti SBB stranku, te na taj način udaljiti se i od skupštniskih klupa.

Iako se njegovo ime nalazilo na listama kandidata za Skupštinu KS, bilo je jasno da se u narednom mandatu neće naći u skupštinskim klupama. Čak je i na svom Facebooku nekoliko dana prije izbora, svoje glasače zamolio da glas ne daju njemu, već nekom drugom kandidatu. Ipak, nejasno je kako je na izborima opet dobio, ne tako mali broj glasova.




"Pored moje objave da nisam više član SBB-a, i naravno zahvale na saradnji sa ljudima unutar saveza ipak se dešava da su ljudi glasali za mene, i to ne mali broj što znači da sam dobro radio svoj posao.Taj trag koji sam ostavio u životu kroz sport, službu specijalnih policijskih jedinica, kroz menadžerski rad u dvije zaštitarske kuće, rad u općinskom vijeću i na kraju četvorogodišnji rad kao zastupnik u kantonu Sarajevo će me pratiti dok sam živ. Često puta ovih dana znam da izjavim moja misija još nije završena, a to znači čuvati Bosnu i Hercegovinu cijelim srcem", rekao je Poturak u razgovoru za naš portal. 


Opis nije dostupan.

Kako kaže u narednom periodu fokusirat će se na rad sa mladim ljudima, te na taj način bar mali dio njih pokušati zadržati u BiH.

"Za mene je najbitnije sačuvati mlade da ostanu u BiH. Dat ću sve od sebe da kroz priredbe No limit fighting network gdje sam predsjednik te organizacije pokušam momcima koji vole borilački sport obezbjediti scenu gdje će probati napraviti pobjede za sebe svoj klub za svoju zemlju. Promovirati zemlju kroz svijet je glavni moj zadatak preko mladih šampiona kojih u BiH ima itekako. Skloniti mlade sa ulice. Ono što mi je posebno drago jeste da je iza mene već veliki broj seminara, gdje prenosim znanje i bogato iskustvo. Ja jednostavno znam kako a mladi imaju hrabrost, smatra on.

Pitali smo ga da li je politika za njega definitivno završena priča?

"Da li će biti ponovo moj neki angažman u politici zavisi od mnogo toga. Ja priželjkujem jednostavnost procesa u BiH, tjeramo ljude iz države zbog komplikovanih procedura za bilo šta, evo npr. naši sportski kolektivi su preopterećeni papirologijom, projektima, zarezima, numerisanjima itd, zamislite kako je firmu otvoriti ili još gore kako je zatvoriti. Uglavnom sretan sam da i pored moje zamolbe da se glas da nekome ko je "možda" bolji u SBB-u od mene, narod je vjerovao meni", zaključio je Poturak.


(Admir O.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.