19.1.2023. 14:50
1
Kako su se Šešelj i Vučić s "kišobranom" u ruci, hvalili da su preživjeli udar "Maljutke" na brdima oko Sarajeva: "Taj idiot koji je pucao, sigurno su mu se ruke tresle"
Vojislav Šešelj 1995. godine je obilazio srpske paravojne formacije koje su držale Sarajevo u okruženju, a na fronti ga je pozdravio i Aleksandar Vučić.

Šokantno je što se na objavljenoj snimci Vučić rukuje sa Šešeljem držeći automatsku pušku što je vidljivo u 3,44 minuti.

Sam Šešelj je na svjedočenju u Haagu potvrdio da je Vučić bio 'dobrovoljac Srpske radikalne stranke kod Slavka Aleksića na Židovskom groblju u Sarajevu, a poslije je radio na televiziji Pale'.

Brojni mediji u BiH postavljaju pitanje je li današnji premijer Srbije pucao po njihovom glavnom gradu.






“Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao i ne odgovaram na to, jer zlonamernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam! Znaju to svi, znate to i Vi inače bi do sada nešto pokazali.Pustite te priče! U Beogradu ne mogu da me pobede, jer žive u ’96. i ’97! Daj ljudi, okrenite se budućnosti, razmišljajte o onome što vam je posao. pokmažite strasti za posao, za puteve, za pruge… Uradite nešto. To je potrebno BiH, to je potrebno nama, to je potrebno svima nama zajedno, kazao je u jednom intervju predsjednik Srbije.

O ovoj temi osvrnuo se i tokom intervjua u  emisiji Ćirilica na TV Happy kao i da je nosio pivo svom bivšem šefu, lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu, Vojislavu Šešelju.

“Čudna je logika, od deset i po godina sam na vlasti, nikada nisam rekao ružnu riječ, a oni su me nazivali 'snajperistom sa brda', onda su mi u montaži stavljali umjesto kišobrana pušku. Sve su izmislili. U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Twitteru”, rekao je Vučić kojem očigledno teško pada njegova prošlost i druženje inspiratorima ratova na prostoru BiH i Hrvatske. 

Senad Avdić: ČETNIČKA TROJKA U VIZITI

Kako u svojoj najnovijoj kolumni piše novinar Senad Avdić, Radikalsko-četničko društvo koje inaugurirano 6. maja 1991. godine na Romaniji sa izbijanjem rata u Bosni i Hercegovini, posebno tokom opsade Sarajeva, preuzima važne uloge.

Tako je vojvoda Slavko Aleksić postavljen za komandanta srpskih snaga raspoređenih u okupiranom naselju Grbavica, odnosno na Jevrejskom groblju. Mladi radikal Aleksandar Vučić često se spuštao sa Pala na Grbavicu, navodno se nudio Aleksiću da mu se pridruži sa oružjem u borbi, ali je procjena bila da od njega ne bi bilo Bog zna kakve fajde.

Vojislav Šešelj je za predsjednika svoje Srpske radikalne stranke u Bosni i Hercegovini izabrao Nikolu Poplašena, svog nekadašnjeg kolegu sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Bivši zaposlenik Marksističkog centra Saveza komunista Sarajeva Poplašen je poromaknut u četničkog vojvodu.

Četnička trojka Šešelj, Poplašen i Vučić krstarila je tokom prve ratne godine po srpskim položajima oko Sarajeva. Tokom jednog takvog izleta njihov automobil je umalo pogođen protivoklopnim projektilom sa položaja Armije RBiH. Taj događaj su snimile kamere televizije sa Pala.

Ne može se pouzdano utvrditi do kada je Aleksandar Vučić boravio u propagandnom štabu na Palama. Najpouzdanijim se čini tvrdnja da se u Beograd vratio početkom 1993. godine.

Tačno trideset godina kasnije, u januaru ove godine njegov sin Danilo je odlučio krenuti na obilježavanje datuma na kojeg su bitno utjecali i doprinijeli mu svojim aktizmom njegov otac Aleksdandar i njegovi radikalski, predratni, ratni i poslijeratni drugovi.

Kako je ovih dana napisala novinarka Snežana Čongradin, kojoj je nedavno Vojislav Šešelj posvetio odvratnu i uvredljivu knjigu-pamflet:
„Kada se pogleda i ima jasan uvid u ‘detinjstvo Aleksandra Vučića’, njegov sin, ponovimo, uprkos jasnim dokazima o upletenosti u kontekst najdubljeg kriminala u Srbiji, ni ne može da dođe do izražaja.

A očevi su tragovi krvavi“, podsjetila je novinarka Čongradin.


(Admir O.)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.