14.3.2023. 12:44
3
Ovo je Lejla Kašić, voditeljica koju je seksualno uznemiravao Rambo Amadeus: Na snimku se čuje kako Rambo Amadeus Lejlu naziva "glupačom", neprimjereno je dodirivao po intimnom dijelu tijela...
Pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije "Dnevnica" Lejla Kašić potvrdila je da je kasno u ponedjeljak uveče, 13. marta policiji prijavila muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Ramba Amadeusa, zbog seksualnog uznemiravanja.

Ona je objasnila da ne želi da se u medijima i na društvenim mrežama bavi detaljima slučaja, koji, kako je saopštila, za nju predstavlja izuzetno traumatično iskustvo.

Jučer sam, na snimanju epizode "Dnevnica" doživjela seksualno uznemiravanje od našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ova ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus. Malo kad kao sinoć osjećala sam se zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Dokad slušati što je trebalo da MI napravimo? Dokad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više? - napisala je Lejla Kašić na svom Instagram storyju, prenijela je Slobodna Dalmacija.

“Institucije koje treba da znaju - znaju tok događaja i trenutak u kom je eskaliralo. Riječ je o neprimjerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom djelu tijela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog”, napisala je Kašić u izjavi za RSE.

Prethodno je UNICEF u nedjelju saopštio da je suspendovao angažman sa Pušićem nakon što ga je Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.

"UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEF-om je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a", naveo je UNICEF.

Kašić je ranije u objavi na svom Fejsbuk nalogu navela da je o incidentu sa Pušićem izvijestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru, s obzirom na to da je muzičar ambasador dobre volje te organizacije. Ona smatra da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a jer se, kako je ocijenila, samo brzim i pravovremenim reagovanjem na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja mogu spriječiti “velike tragedije”.

“Te da će moj nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj djevojci da prijavi i da ne ćuti”.

Ekipa je za to, kako je ispričala, saznala tek nakon što su se kamere pogasile, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom". Umjesto izvinjenja, od Pušića je, kako je navela, dobila niz uvreda da je "glupača", "ludača". Nešto kasnije dobila je i poruku, u kojoj joj muzičar "objašnjava" da je sve pogrešno shvatila i loše protumačila njegov utisak da "možemo da budemo dobri drugari". Prethodno je autor emisije Vlada Otašević na facebook stranici emisije osudio ponašanje Pušića.

“Incident koji se dogodio u Herceg Novom, pred kraj snimanja emisije pokvario je kompletan utisak humanitarne misije, a ponašanje Ramba Amandeusa u tim trenucima nije bilo pristojno i dostojno jednog UNICEF-ovog ambasadora dobre volje”, saopštio je urednik "Dnevnice", Otašević.



 

(Admir O.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.