21.6.2023. 13:55
2
Da li se slažete da su ovo "dva najlošija selektora u historiji BiH": Luksemburg nije prva Hadžibegićeva blamaža, svojevremeno je Mirsad Dedić čuda činio na golu protiv Farskih Ostrva
Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovina jučer je izgubila od Luksemburga (0:2) na Bilinom polju u 4. kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

"Zmajevi" su razočarali naciju, a nezadovoljni navijači su zvižducima ispratili igrače s travnjaka Bilinog polja.

O sramoti bh. fudbalera i vjerovatno najneugodnijem porazu u historiji reprezentacije pisali su i regionalni mediji.

Hrvatski "Index" je objavio naslov: Šokantan poraz Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Euro. "Index" je prenio izjavu selektora Faruka Hadžibegića o spačeku, Džekin raport kod navijača...

Bosna i Hercegovina doživjela jedan od najsramotnijih poraza u povijesti, golovi koje su primili su tragikomični - naslov je "Jutarnjeg lista".

Tekst sramotnom porazu BiH posvetio je i portal 24sata - Teška noć u Zenici: BiH izgubila od Luksemburga, Srbija se u Bugarskoj spasila u 97. minuti!

- Bosna promašila penal, pa izgubila od Luksemburga kod kuće!

O porazu je i nakon prespavane noći teško govoriti, a da se ne osjeća gorčina u ustima, pogotovo zbog izjava koje je Faruk Hadžibegić dao nakon utakmice. Da li zaista smatra da "ima kompetencije" da i dalje ovu reprezetaciju vodi u nastavku kvalifikacija. Svaki moralan čovjek, a on to za sebe tvrdi, napustio bi kormilo nakon ove blamaže.

Inače, Hadžibegiću je ovo drugi mandat na klupi reprezentacije. Svoj debi u prvom mandatu imao je kada je BiH 5. juna 1999. godine ugostila Litvaniju u tada kvalifikacijama za EURO 2000.

Pobijedili smo 2:0 golovima Kodre i Bolića. Kodro je pogodio iz penala u 25. minuti, a rezervista Bolić konačnih 2:0 postavio je u 90. minuti. 

BiH je tada igrala u početnom sastavu: Mirsad Dedić, Mirza Varešanović, Mirsad Hibić, Edin Smajić, Bakir Beširević, Nermin Šabić, Sead Kapetanović, Senad Repuh, Hasan Salihamidžić, Meho Kodro i Marko Topić.

Odmah nakon toga uslijedila blamaža protiv Farskih Ostrva kada smo igrali samo 2:2 u Toftiru i već tada je bilo jasno da su kvalifikacije za nas završene. Naša selekcija je tada i dobro prošla, a poraza nas je spasio Mirsad Dedić koji je odbranio penal.




U nastavku kvalifikacija uvezali smo tri poraza - dva od Škotske (2:1 kod kuće i 1:0 u gostima) i jedan od Češke (3:0 u gostima), te je bilo svima jasno da je eksperiment s Hadžibegićem bio neuspješan.

Hadžibegić je poslije vodio BiH u još šest utakmica u kojima je upisao još samo jednu pobjedu, na svom posljednjem meču protiv Estonije u gostima.

Prvi pomoćnik mu je kao i danas bio Mehmed Janjoš, a drugi Dino Đurbuzović.


U nastavku vam donosimo nekoliko komentara na koje smo naletjeli na Tweeteru, a koji najbolje opisuju stav ljudi o utakmici, ali o tome da li Faruk Hadžibegić i dalje treba da bude selektor našeg A-tima.

















(Admir O.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.