27.4.2016. 17:21
Fitness trenerica iz Sarajeva: Nisam gladna novca, tužna sam kad mi kažu - pojeo sam pizzu, sad želim da je potrošim
Minja Huseinović je magistrica sporta i tjelesnog odgoja, privatna fitness trenerica, instruktorica plivanja i skijanja, te certificirana thai maserka.

Kao privatna fitness trenerica ima mnogo klijenata koji najčešće žele izgubiti višak kilograma, ali treba im neko ko će ih "natjerati" na vježbanje i zdravu ishranu. Ona radi upravo to. Svi koji dođu kod nje dobiju režim ishrane koje bi se trebale pridržavati i moraju trenirati najmanje tri puta sedmično. 

Nakon što smo i na svojoj koži osjetili njenu "strogoću", Minja nam je otkrila da je glavni problem, kad je višak kilograma u pitanju, to što se ljudi loše hrane.

"Loša ishrana rezultirala gojaznošću koja se danas smatra bolešću. Većina mojih klijenata ima problem jer jedu najviše ugljikohidrata. Jedu sve one ukusne stvari koje nam reklamiraju, a koje nisu zdrave. Kad postanu nesretni zbog svog izgleda onda se javljaju meni jer im nisu dovoljni grupni treninzi", kaže Minja. 

No, ističe da samo treninzi nisu dovoljni za dobar rezultat, čak i ako su personalni. 

"Ako vi poslije treninga pojedete palačinak, pizzu ili se najedete bijelog hljeba, naravno da neće biti rezultata. To je nemoguće. Imate ljude koji dolaze jer su pojeli pizzu i žele da je potroše. To ne funkcioniše tako. Ishrana je jako bitna. Ja klijentima dajem ishranu, ali ne znam da li se oni pridržavaju", ističe trenerica. 


Svi oni koji nemaju novca ili vremena za fitness i privatnu trenericu mogu vježbati sami, a Minja nam je za kraj savjetovala vježbe koje svi možemo raditi kod kuće. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

SOURCE PRIČE