7.4.2021. 10:52
0
"Studentima se duguje 100.000 KM, Vladi KS smo se već obraćali ali nismo dobili odgovor, studenti ostaju bez hrane u 21. stoljeću"
Članovi Udruženja studenata "Studentskog centra" okupili su se danas na protestima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i zbog lošeg načina ophođenja nadležnih prema ovoj populaciji.

Zbog neisplaćivanja novca dobavljačima Javne ustanove “Studentski centar” menza polako ostaje bez hrane, a studenti uredno kupuju svoje bonove koje ne mogu iskoristiti.

Za Source.ba portal o problemima studenata danas je govorio predsjednik Udruženja studenata "Studentski centar" Sarajevo Kenan Velagić.

"Problem je smještaj i bilo je riješeno i dogovoreno 2019. godine projektom Energetske efikasnosti od 3,2 miliona za Studentski dom Bjelave i Nedžarići. Međutim, dvije godine kasnije ništa se ne dešava iz nekog neznanog razloga. Prošle godine su studenti istjerivani iz domova na pola marta a mi smo unaprijed platili taj mart i studentima se duguje otprilike 100.000 KM. Godinu dana se ganjamo, a odgovornost se samo prebacuje", kazao je Velagić na početku razgovora. 

Ističe da je kap koja je prelila čašu bilo to što studenti ostaju bez hrane, i to u 21. stoljeću.

"Mi smo se Vladi KS već obraćali kad je direktor dao ostavku, obraćali smo se svima redom, međutim nikad nismo dobili odgovor. Mi smo morali protestovati da bi dobili odgovor, da bi dobili to neko obećanje da ćemo dobiti rješenje", izjavio je Velagić.

Na pitanje da li će biti novih protesta ukoliko se njihov problem ne riješi, Velagić je kazao da je sve do Vlade Kantona Sarajevo da li će riješiti problem, a da su novi protesti planirani ukoliko ne dođe do rješavanja problema. 

Novinar: Ajdin Balićevac
 



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.