7.4.2021. 18:00
1
Šemsudin Mehmedović o dešavanjima na Kliničkom centru: Zabrinjavajući je trend ostrašćenih junoša koji u navijačkoj euforiji šalju zabrinjavajuće poruke javnosti
Dva pisma koja su objavljena u medijima, a iza kojih navodno stoje anesteziolozi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, podigli su veliku prašinu u javnosti.

Na konferenciji za novinare KCUS-a, koja je održana u ponedjeljak, direktor hirurških disciplina Nermin Granov i doktorica Lejla Vidović potvrdili su autentičnost drugog pisma, ali i dalje ostaje enigma oko prvog pisma, da li je autentično ili nije.

Dakle, oba pisma u bh. javnosti su izazvali mnoštvo reakcija. 

Ipak, među onim koji se nije oglašavao je zastupnik SDA stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović. 

Mehmedović je cijenjen u bh. javnosti, te se karakteriše kao častan, prije svega, političar, a onda i član SDA stranke, koji realno i objektivno komentariše dešavanja, čak ukoliko se ista tiču u negativnom kontekstu stranke čiji je član, ali i jedan od osnivača. 

Mehmedovića smo kontaktirali kako bi nam prokomentarisao dešavanja u proteklim danima, s fokusom na dešavanja sa Kliničkog centra.

"U ovom političkom trenutku najbolji mogući potez svih političkih aktera u i oko Sarajeva bi bio da se uvede moratorij na bilo kakve izjave vezane za zdravstvo i zdravstvene radnike. Situacija je toliko kompleksna da bavljenje zdravstvenim ustanovama od strane nekompetentnih osoba ma iz kojih krugova dolazili dodatno pogoršava situaciju, podgrijava nervozu, uzrokuje izgradnju odbrambenih mehanizama i destabilizira prilike u ustanovama i time umanjuje njihov kapacitet, čime se direktno ugrožavaju životi pacijenata", kazao nam je Mehmedović na početku razgovora. 

Smatra da je Opća bolnica zauzela odličan kurs i da se puno ne obaziru na politikanstvo bilo čije. 

"Zabrinjavajući je trend ostrašćenih junoša koji u navijačkoj euforiji šalju veoma zabrinjavajuće političke poruke javnosti koje su neumjesne, uvredljive, prijeteće, ideološki neprihvatljive i kao takve izazivaju reakcije javnosti koja je ionako zabrinuta"
, istakao je Mehmedović.

Dodao je da je politika Vlade KS i odnosa sa Kliničkom centrom zabrinjavajuće kompleksna, te da ne doprinosi rješavanju problema, već, naprotiv doprinosi usložnjavanju. 

"Svi mi očekujemo da se Vlada KS uhvati u koštac sa konkretnim problemima i da se prestane s obje strane sa izazivajućim izjavama. Svaka sumnja u bilo čiji rad podložna je provjerama agencija i institucija za provođenje zakona. Naslušali smo se kontra izjava, o validnosti respiratora i neispravnosti, o upotrebi i skrivanju, o znanju i neznanju itd", naglasio je zastupnik SDA stranke u Parlamentu BiH u današnjem razgovoru za Source.ba portal.

Moli sve aktere da prestanu bar naredni mjesec s prepucavanjem, te da se strasti stišaju i da se trezvene glave pristupi rješavanju problema za dobrobit građana. 

"Ako se politika bilo čija svodi na kritici drugog, bez nuđenja rješenja u ovako teškoj situaciji, onda smo na gubitku svi", zaključio je Mehmedović.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.