14.5.2021. 9:15
2
Jel' to taj ponosni srpski narod: Projekcijama podržavaju ubice palestinske djece, a Izrael im ne tako davno Kosovo priznao
Stogodišnji rat na relaciji Izraela i Palestine ovih dana poprimio je nove razmjere, a mnogi koji prate situaciju na tom području tvrde kako nije slučajno da se to dešava baš za vrijeme svetog mjeseca Ramazana i uoči Bajrama.

Sukob je eskalirao u ponedjeljak, 10. maja, a od tada je bačeno hiljade raketa, stradala su najmanje 103 Palestinca u pojasu Gaze i sedam ljudi u Izraelu.

Izraelska vojska i dalje nastavlja sa napadima na područje Gaze.

Među 103 poginulih u Gazi je i 27 djece i 11 žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 580.

Dok sa sarajevske Vijećnice i mostarskog Starog mosta sijaju boje palestinske zastave kao znak podrške stradalima u sukobu s Izraelom, u administrativnom centru Republike Srpske projektovana je zastava Izraela.

Palata Republike Srpske koja se nalazi u Banjoj Luci i u kojoj "sjedi" predsjednica entiteta, je večeras u bojama zastave Izraela, a navodi se da je u pitanju znak solidarnosti sa tom državom zbog eskalacije nasilja na Bliskom Istoku.

"Naše misli i naša podrška je uz jevrejski narod, a sve naše želje su posvećene izgradnji mira", napisano je na zvaničnoj stranici SNSD-a na Twitteru uz fotografije zgrade.

Ista poruka je poslata i sa zidina starog grada u Trebinju koje su osvjetljene također u bojama zastave Izraela.

Osim što su projekcijama u RS-u podržane ubice palestinske djece, žena, muškaraca, naročito je čudno što je taj ponosni srpski narod podržao državu koja je priznala nešto "najsvetije u srpskog naroda" a to je Kosovo.

I to ne tako davno, prije nešto više od tri mjeseca, Izrael i Kosovo su uspostavili diplomatske odnose, a Priština je priznala Jerusalem kao glavni grad jevrejske države.

Da li je u pitanju "standardno pucanje kontre" Sarajevu, koje je projekcijom podržalo žrtvu, ne samo ovog sukoba, već sukoba decenijama unazad, ne znamo, ali je čin podrške sam po sebi, u najmanju ruku, sramotan. 

Toliko o tom ponosnom srpskom narodu.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.