20.6.2021. 19:20
0
"Došao je prijatelj da mi kaže da mu je naš zajednički prijatelj rekao: 'Prenesi Murizu, da mu se prijeti da će ga ubiti'"
Nakon 5 godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje, objavili su danas na grupi ‘Pravda za Dženana’.

"Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu. Prijetnja ubistvom bit će prijavljena Tužilaštvu BiH, a onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas", napisali su na Facebook grupi ‘Pravda za Dženana’.

Kontaktirali smo Muriza Memića koji nam je potvrdio da je dobio prijetnje.

"Došao je prijatelj da mi kaže da mu je drugi prijatelj odnosno naš zajednički rekao: 'Prenesi Murizu, da mu se prijeti da će ga ubiti'. Osoba je poznata, ja ću sutra iznijeti ime u javnost samo dok u Tužilaštvu to prijavim", kazao je Muriz Memić na početku razgovora za Source.ba portal.

Istakao je da je sve prijavio MUP-u KS, a da mu je rečeno da je nadležno kantonalno Tužilaštvo, te da on njima ne vjeruje, jer, kako kaže, tamo je na čelu Sabina Sarajlija. 

"Sutra ću obavijestiti državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića. Iz Krim službe su sada zvali državno Tužilaštvo i dežurni je rekao da je nadležno kantonalno Tužilaštvo. Ja to znam i shvatam proceduru, ali ću ja ovo ipak sve vezano za predmet Dženan Memić obavijestiti Ćazima Hasanspahića i Dubravka Čamparu", zaključio je Muriz Memić.

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.