8.7.2021. 16:55
0
"Ovo je katastrofa. Zmije i poskoci su nam za vratom, ceste su postale kaldrme, 'svemirsko' stajalište na Otoci se gradi evo treća godina"
Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak danas je izveo svojevrsni performans pojavivši se u sali sa metlama i lopatama.

Kako je kazao za Source.ba portal, na taj način je htio poručiti i dati podstrek Vladi Kantona Sarajevo da počnu da rade.

Kako je istakao, očekivao je puno od Vlade KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

"Očekivao sam puno jer je puno obećavao ali ništa od njegovih obećanja. Zmije i poskoci su nam za vratom, ceste su postale kaldrma, nikakvih ulaganja, prva transvezala je stala, kopanje tunela isto tako, 'svemirsko' stajalište na Otoci se gradi, evo treća godina. Znači katastrofa", rekao je zastupnik Poturak. 

Na pitanje kako bi on ocijenio dosadašnji rad aktuelne Vlade u Kantonu Sarajevo odgovara da ne može dati nikakvu ocjenu, jer kako kaže, nažalost ne rade ništa. 

Podsjećamo, zastupnik Poturak na današnjoj sjednici uručio je Vladi KS donaciju u vidu lopata i metli, aludirajući na alarmantno prljav grad.

Premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti postavio je konkretno pitanje: Kada će Vlada početi konkretno raditi?

"Gospodine Forto, iskoristite autoritet gospodina Konakovića koji je već dugi niz godina bio premijer pa predsjedavajući Skupštine KS, pa je bio lider šestorke, pa četvorke, pa evo sada i trojke, da privoli svoje ministre da se u Kantonu konačno počne nešto raditi", rekao je danas Poturak.

"Vi ste izvršna vlast, a ja sam zakonodavna. Shodno tome ja sam vam donio na poklon, simbolično, nekoliko lopata to jeste tri lopate i tri metle, za vašu popularnu trojku, koje trebaju da vas potaknu na konkretnu akciju, da se konačno, nakon osam mjeseci od kako ste preuzeli vlast od gospodina Nenadića, pokrenete i počnete nešto da radite, a ne samo da se bavite pustom pričom i obećanjima", dodao je Poturak. 

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.