11.1.2022. 18:55
3
"Pjevali su po Sarajevu ovi koji su krvarili ruke do laktova, pa su im bili puni koncerti i mi to zaboravimo a kamoli ovi koji su pjevali za nekakav dan nečega"
Proslava neustavnog dana RS-a završena je nizom koncerata u Banjaluci, Prijedoru,Gradišci, Zvorniku, Doboju, Istočnom Sarajevu, Derventi, Trebinju i Bijeljini.

Nastupali su, između ostalih, Saša i Dejan Matić, Jelena Tomašević, Lexington bend..

Ono što je svakako indikativno da su na ovim koncertima nastupali pjevači koji redovno pune koncertne sale, dvorane i kafane po Sarajevu.

Sarajevski pjevač Kemal Hasić u razgovoru za Source.ba portal je kazao da se pjevači prodaju za puno manje i puno više novca.

"Pjevački obraz nikad nikome nije puno koštao. Ili košta par hiljada maraka ili par hiljada eura, tako da estrada, uključujući i mene u tome nisu ti relevantna stvar da bi bilo šta na tu temu razgovarali. Pjevači se prodaju za puno manje para i puno više para. Svakom' svačije, svako stoji iza svojih djela, pa tako i te moje kolege koje su pjevale, neko bi pjevao, neko ne bi. Što se mene lično tiče, sve što vrijeđa drugog i drugačijeg ja tu ne bih nastupio", kazao je Hasić na početku razgovora.

Na pitanje da li su razlozi isključivo finansijske prirode, kaže "šta drugo može biti nego to, rijetki će ti biti da kažu to je iz patriotskih pobuda, ubijeđen sam u to, ima ih, ali su rijetki."

Na pitanje da li bi licemjerno bilo da nakon nastupa pomenuti pjevači dođu pjevati u Sarajevo s obzirom šta predstavlja dan RS-a odgovara sa "kako kome".

"To predstavlja jednom dijelu naroda, drugom dijelu Bosne i Hercegovine to nešto znači ali ja kažem u svoje ime. Ono sve čime bi povrijedio pripadnika drugog naroda ja bih gledao da se toga kanim, jer ne volim takve stvari. To sam lično ja, ali opet, znaš, kad je tu nekakva cifra onda se kriteriji spuštaju kod pjevača. Lako je pričati ovako kad te niko nije ponudio da pjevaš. Klubovi će opet biti puni gdje god oni dođu u Sarajevo, jer Sarajevo i Sarajlije imaju pamćenje kao zlatna ribica, tako da će oni opet ovdje doći, odnijeti hiljade eura, ja na to samo mogu da im pružim ruku, ja kao pjevač koji je Sarajlija i Bosanac i Hercegovac pokupi mrvice iza njih koje ostanu, moje kolege i ja. To je ta priča. Ove pjevače ja ne znam kao neke nacionaliste. Mislim da su 'ugrabili' priliku za dobru lovu, otišli nastupili, što je sad sa druge strane, da li je moralno ili nije opet svako ima svoje, ali to da će Bošnjak nekoga da bojkotuje, to su bajke na drugom spratu. Pjevali su po Sarajevu ovi koji su krvarili ruke do laktova, pa su im bili puni koncerti i mi to zaboravimo, a kamoli ovi koji su pjevali za nekakav dan nečega gdje je sve krenulo kako ne treba po moj bošnjački narod. To što mene boli, to je moj problem", zaključio je Kemal Hasić u razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.