24.3.2022. 16:46
0
Sarajlije o strahu od rata u Bosni i Hercegovini: "Troje sam izgubio u prošlom ratu. Moja porodica i ja bi ostali"
Posljednjeg dana prošle sedmice završena je nova runda pregovora oko izmjena Izbornog zakona, koja nije donijela dogovor između učesnika tih pregovora, te se i dalje sa sigurnošću ne može reći da li će se izbori u Bosni i Hercegovini, planirani za jesen ove godine, održati.

Podsjećamo, pregovori su održani sa američko-evropskim timom medijatora, između predstavnika političkih stranaka u Federaciji BiH, a na stolu je bio elektorski model izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije.

Iako je vladao blagi optimizam da bi se moglo naći rješenje, ipak do dogovora ni ovaj put nije došlo.

Ekipa Source.ba portala je danas bila na ulicama Sarajeva, a zanimalo nas je kome bi građani dali glas da su sutra izbori. Također, sa Sarajlijama smo razgovarali i o trenutnoj situaciji u BiH, odnosno da li ih je strah rata u našoj zemlji.

U prilogu pogledajte odgovore koje smo dobili.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.