26.5.2022. 14:08
5
Premijer Forto nije mogao doći do riječi od salve zvižduka studenata, pa mu poručili: "Šuplja priča. Idemo u Njemačku"
U Sarajevu je danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo u organizaciji Studentskog Parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) održan protest protiv Nacrta zakona o visoko obrazovanju, a na kojem se okupilo nekoliko stotina sarajevskih studenata.

SPUS smatra da je nedavno usvojeni Nacrt Zakona isključivo u svrhu punjenja kantonalnog budžeta te da će se Univerzitet u Sarajevu (UNSA) dovesti, kako su naveli, u ravan sa privatnim fakultetima. Pri stavu su da se ovim nacrtom zakona ne tretira korupcija. S obzirom na prethodno istaknuto, pozvali su vlast da povuče Nacrt zakona.

Skupština KS je na sjednici održanoj 10. maja prihvatila Nacrt zakona o visokom obrazovanju, nakon čega će uslijediti javne rasprave.

Ekipa Source.ba portala je prisustovala protestima, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.