13.1.2023. 21:34
0
Sarajlije o Konakoviću i Forti kao ministrima: "Pa to im je bila želja životna. To su po meni kompleksaši ljudi. Forto dok nije došao u određeni resor ministarstava dijelio plakate"
Lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković, najavio je večeras prilikom gostovanje na Face televiziji da bi vlast na državnom nivou mogla biti formirana već iduće sedmice.

Podsjećamo, državnu vlast će činiti stranke "Šestorke" ("Osmorku" na državnom nivou napustili NES i Stranka za BiH), HDZ BiH i SNSD. 

Manje-više su poznata i imena novog saziva Vijeća ministara BiH a to: Borjana Krišto (HDZ BiH) – predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija (SNSD) – ministar finansija,  Edin Forto (Naša stranka) - ministar prometa i komunikacija,  Elmedin Dino Konaković (Narod i pravda) - ministar vanjskih poslova, Staša Košarac (SNSD) – ministar vanjske trgovine, Nenad Nešić (DNS) – ministar sigurnosti,  Davor Bunoza (HDZ BiH) – ministar pravde,  Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) – ministrica civilnih poslova Zukan Helez (SDP BiH) – ministar odbrane. 

Ekipa Source.ba portala je izašla danas na ulice našeg glavnog grada te pitala Sarajlije o novoj koaliciji na državnom nivou, ali i o pojedinim imenima iz novog saziva VM BiH.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.