31.3.2023. 16:48
19
Šta se dešavalo na protestima u Sarajevu: Veliki broj autobusa, najmanje Sarajlija i Sebija Izetbegović sa "Nek' crknu dušmani" porukom
Nekoliko hiljada građana prisustvovalo je danas na protestima ispred OHR-a a povod su bilek odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Nakon višesatnog okupljanja, građani su se razišli.

Protest su organizovali Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" i neformalna grupa građana "ReSTART BiH".

S obzirom na broj autobusa parkiranih duž Vilsonovog šetališta od mosta Vrbanje, čini se kako je Sarajlija bilo najmanje na ovim protestima.

Protestima je prisustvovao i veliki broj zastupnika i članova Stranke demokratske akcije, te DF-a, dok iz stranaka "Osmorke" nismo imali priliku vidjeti ikoga.

"Nek' crknu dušmani"

Proteste je podržala i supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović.

Izetbegović je došla ogrnuta zastavom BiH i slikala se sa građanima koji su bili ispred OHR-a. Kako prenosi Raport, neko od građana doviknuo joj je: "Nek’ crknu dušmani", na šta je Sebija Izetbegović odgovorila: "Nek’ crknu".

U prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila na protestima u Sarajevu.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

19
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.