7.2.2018. 16:03
0
Željini juniori prije pet minuta počeli su da pišu nove redove historije
Grbavica je danas u utakmici doigravanja Omladinske Lige prvaka ugostila jakog protivnika iz Španije – Atletico Madrid.

Tabor “Plavih” sa Grbavice na današnjoj utakmici očekuje veliku posjetu, obzirom na veliku zainteresovanost za utakmicu, a prognoze i očekivanja su i do 10.000 navijača.

Uprva FK Željezničara na čelu sa trenerom Omerom Joldićem sa velikim nestrpljenjem i optimizmom dočekla je meč sa Atleticom i nadaju se pozitivnom ishodu.

“Mislim da je ovo jedan veliki uspjeh i kruna kontinuiranog rada sa omladinskim ekipama i izuzetno mi je drago i velika čast što je grad Sarajevo i stadion Grbavica ugostila omladince Atletico Madrida.”, rekao je za Source.ba Bulent Biščević.

Zbog uspjeha i borbenosti ovih mladića klub sa Grbavice piše historiju, a vjerujem da je ovo i samo jedan u nizu mečeva sa velikim klubovima, jer se vidi sa koliko entuzijazma i želje igraju Juniori FK Željezničar.

“Bez obzira na sve, čak i na ishod, mislim da je omladinska škola Fudbalkog kluba Željezničar moralni pobjednik, ali i kruna kvalitetnog rada što je dokaz i današnja utakmica”, rekao je za Source.ba Bulent.

Također, podršku ovim mladim momcima dao je i bivši Željin igrač, napadač Rome Edin Džeko i kapiten Reprezentacije BiH na svojoj službenoj Facebook stranici uz poruku:

U okviru UEFA Omladinske Lige prvaka juniori Željezničara će u srijedu od 16 sati dočekati španski Atletico Madrid. Podržimo Željine nade i bh. predstavnika u Ligi prvaka!", napisao je Džeko.

Ovo je još jedan dokaz da su mladi nada za budućnost i da se jako puno treba ulagati u sport, jer je sport, posebno u Bosni i Hercegovini, spona između naroda i glavni pokretač svih pozitivnih stvari.

Što se Željezničara tiče preteča ove utakmice bila je prije 32 godine kada je ovaj klub igrao polufinale Kupa UEFA, što je ujedno dokaz da je ovo jedan veliki klub u malom gradu.

Tada su za Želju igrala neka velika imena puput: Baždarevića, Bahtića, Nikića, Škore, Baljića, Šabanadžovića i drugi, a na čelu sa legendarnim Ivicom Osimom u sezoni 1984/1985. godine.

Revanš susret Kupa UEFA odrigao se  24. aprila 1985. godine protiv mađarskog Videotona.

Međutim, iako je pobijedio nije se plasirao zbog gola kojeg je dobio na samom kraju, ali i poraza iz prethodne utakmice...

Ovo je samo dokaz da je Željo i prije igrao sa velikim imenima, bez obzira što nije osvojio Kup, ali i nada da će ovi mladi momci pokazati da su bolji od svojih prethodnika, da su nešto naučili iz njihovih grešaka, ali i da će pokazati da su bolji od protivnika.

(Ajla Hurko)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.