23.2.2018. 15:33
7
Vandali ne miruju: Ukradena vrata sa ograde prvog parka za pse u Vilsonovom šetalištu na Grbavici
Sarajevo kao glavni grad je slika naše zemlje jer svake godine sve više bilježimo porast dolazaka u našu zemlju, ali očito da mnogi žele da je unište i prikažu grad u sasvim drugom što je najgore negativnom svijetlu.

U ovakvim trenutcima mnogi će okriviti vlast da je ona kriva, opet možda i jeste jer konstantno više od 25 godina idu jedan korak naprijed nazad pet.

Istina da postoje ljudi koji se trude i urade neke stvari, ali sa ovim što se dešava oni budu sabotirani.

Svjesni smo i evidentno je da je situacija jako teška i da je mnogima potreban novac kako bi se prehranila porodica, ali uništavanje parkovskih inventara i izgleda grada nije način.

Naime, početkom 2017. godine na području općine Novo Sarajevo u ulici Grbavička bb, izgrađen je park za pse ograđen visokom željeznom ogradom.

Parkovi i parkovska površina namijenjeni su za igru i dresuru vlasničkih pasa, a podijeljena je u dvije cjeline za manje i veće pse, opremljeni korpama za sitni otpad, klupama, ali i korpama za pseći izmet kao i raznim rekvizitima za igru i dresuru pasa. 

Da vandali ne miruju dokaz su skinuta vrata sa oba praka za pse namijenjena za ulazak u parkovsku površinu.

Redakciji Source.ba portala javili su se ogorčeni i nezadovoljni građani, ali i vlasnici pasa...

U nastavku Vam prenosimo riječi građana, čiji su identiteti poznati redakciji:

„Pošto imam maltezera uvijek sam bila na neki način u strahu i zbog toga se nije mogao lijepo igrati, jer nije bilo adekvatnog mjesta i prostora, a pri tom je i jako razigran. Kada se početkom prošle godine napravio park bila sam jako sretna jer sam konačno mogla da se igram sa svojim psom, ali i da pustim njega da se sam ili sa drugim psima igra. Međutim prije nekoliko dana kada sam došla i zatekla ovakvu situaciju bila sam jako šokirana i razočarana.“

„Svaki dan tu dolazim sa svojim psom i uživam ga gledati dok se igra, međutim prije 10 dana kada sam otišao do parka sa psom rase labrador bio sam blago rečeno zgrožen onim što sam zatekao.“

„Pošto imam malu djecu i svakodnevno ih izvodim u park i šetnju Vilsonovim šetalištem bila sam jako sretna što su i psi  dobili svoje mjesto kako ih ne bi vlasnici dovodili u park u kom se djeca igraju jer je jako nehigijenski, ali ono što sam danas vidjela me razljutilo i razočaralo.“

„Nisam roditelj ali svaki dan prolazim tim putem do posla i jako sam razočaran u svoje sugrađane kada sam vidio vandalizam koji je urađen na oba parka za pse.“

„Mislim da bi svi parkovi trebali imati čuvare i video zaštitu kako bi se što prije našli krivci.“

Ovo su riječi građan Sarajeva koji su jako ljuti i razočarani i na one koji su to uradili ali i na vlast koja nije osigurala i parkove i građane kako ne bi to radili.

„11. februara građani su se obratili 3. PU da su u ulici Grbavička bb u parku za velike i male pse skinuta ulazna vrata, naši službenici su izašli na teren i trenutno rade na rasvjetljavanju slučaja i traženja krivaca“, saopšteno je za Source.ba iz MUP-a.

Ostaje da vidimo da li će vandali biti kažnjeni i da li će se pronaći.

A slike koje smo dobili kako je izgledalo sa vratima i kako izgleda sada pogledajte u galeriji.

(Ajla Hurko)

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.