23.3.2018. 15:22
0
Da li trebamo čekati da drugi za nas rade ili možemo i mi nešto uraditi za sebe?
Proljeće je tu, a i ove godine kao i prošle dočekalo nas je sa snježnim pokrivačem, ali i kolapsom u glavnom gradu.

Koliko smo ove godine zaista spremni da se izborimo sa velikim padavinama koje imamo zadnjih dana i u glavnom gradu, ali i u cijeloj BiH ostaje da vidimo narednih dana.

"Snijeg koji intenzivnije pada od popodneva razlog je što za radnike preduzeća “Park” radni dan još uvijek nije završen i što su sve radne jedinice još uvijek na terenu, te ulažu zaista nadljudske napore da zaštite zelenilo od lomljenja, te očiste parkovske staze i stepeništa, ali i saobraćanice", saopšteno je iz Komunalnog preduzeća "Park". 

Mišljenja o radu Zimskih službi među građanima su podijeljena, neki su zadovoljni drugi ne. 

Smatram da ipak moramo biti zahvalni i sretni jer su ipak cijelu noć čistili, dok smo mi sjedili u kućama sa svojim porodicama na toplom.

"Zimska služba preduzeća “Park” od ranih jutarnjih sati je na terenu i vrši poslove uklanjanja snijega sa parkovskih staza, platoa i stepeništa koji se nalaze u sastavu javnih zelenih površina u nadležnosti ovog preduzeća. Već je ručno i mašinski, očišćeno više 90% parkovskih staza, a ujedno se vrši i tretiranje istih posipnim materijalom protiv poledice“, rekli su iz KJKP „Park“.

Dodaju: "Međutim, svakako molimo građane da budu oprezni pri kretanju, ali i da vode računa da svoje automobile ne parkiraju u blizini velikih i starih stabala, ali i ovim putem upućujemo molbu građanima, ukoliko se nastave ili intenziviraju padavine, da izađu i pomognu u očuvanju zelenila i to najprije mladih i manjih sadnica, da otresanjem snijega sa krošnji mladih stabala i grmlja ispred svojih zgrada, poslovnih objekata i slično spriječe štete na istima i pomognu nam u zaštiti zelenila kao javnog dobra svih nas“, rekli su iz KJKP „Park“.

Naime, Zimska služba “Park”-a nakon što završi sve poslove ostat će i dalje u stanju pripravnosti, ako to vremenske neprilike budu zahtijevale.

U nastavku pročitajte izvještaj Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana:

"U subotu će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno slaba kiša na jugu i jugoistoku Hercegovine. Slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine i jugoistoku Bosne“,

"U nedjelju će u Hercegovini biti oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak slabije padavine će zahvatiti veći dio BiH. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine“, 

"U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg“ i

"U utorak će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i istoku Bosne slaba kiša. Na planinama slab snijeg“.

(Ajla Hurko)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.